Nieuws

Mozilla lanceert nieuwe Firefox-extensie die tijdelijk e-mailalias maakt voor formulieren

Firefox
Zoals aangekondigd heeft Firefox zijn nieuwe Private Relay gelanceerd waarmee je brolmails in je mailbox kan besparen.

Mozilla heeft vorig weekend een handige Firefox-extensie gelanceerd die een gelijkaardige dienst aanbiedt als https://temp-mail.org/nl/. De nieuwe extensie heet ‘Firefox Private Relay’ en is nu nog in een eerste bèta versie. Maar wie wil kan Private Relay nu al uitproberen.

Firefox Private Relay

Het idee achter Firefox’ nieuwe extensie is eenvoudig. Stel je bent op internet een formulier aan het invullen maar je wil niet dat het bedrijf erachter (of derden daarachter) je gaan spammen met e-mails op een mailadres dat je vaak gebruikt. Je mailbox zit immers al vol genoeg.

Met Firefox Private Relay kan je op dat moment een tijdelijke e-mailalias aanmaken dat je kan invullen in het formulier. De dienst lijkt daarmee op verschillende bestaande tools zoals Sign in with Apple waarbij je je mailadres ook kan doen verbergen. Echter, dit is géén sign-in-tool maar een hulpmiddel om je minder zichtbaar te maken bij al die vervelende logins, formulieren…

De nieuwe extensie lijkt al online beschikbaar te zijn. Maar vergis je niet, we probeerden het uit en kwamen te weten dat de tool in bèta alleen te gebruiken is op uitnodiging. Maar vermoedelijk zal de echte lancering en uitrol voor het grote publiek niet lang meer duren.

Firefox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business