Innovative business ideas and solutions: lit bulb and conceptual financial items on a smartphone digital display

Augmented reality wordt al een tijdje gehypet. Maar wat kan je nu echt met deze illustere technologie? Cyril Diagne ontwierp een toepassing waarmee je objecten uit je omgeving kan knippen en plakken in digitale documenten. Nooit meer geklungel met fotoshop?

Advertentie

Voor de technies was het even wachten op een praktische toepassing voor augmented reality (AR) in Photoshop. Amazon wil augmented reality gebruiken in zijn fysieke winkels en ook in de medische wereld komen er meer en meer toepassingen die gebruik maken van de technologie. Toch is AR voor consumenten nog weinig bereikbaar.

Tot nu dus. In Frankrijk ontwikkelde kunstenaar, ontwerper en codeur Cyril Diagne een toepassing voor augmented reality op je smartphone. Gisteren stelde hij zijn tool voor op Twitter, en de lancering was meteen een groot succes. Met ‘AR Cut & Paste’ kunnen gebruikers objecten uit hun omgeving knippen en in een digitaal document plakken. Zo breng je de fysieke wereld ‘live’ naar je computerscherm.

De instructies voor het gebruik van de software zijn simpel. 1) Richt je smartphone op het object dat je wil kopiëren. 2) Versleep het object naar het scherm van je desktop. Klaar! Nooit meer gedoe met afbeeldingen naar jezelf sturen of objecten uitsnijden in Photoshop. Domme memes van je huisdier maken was nog nooit zo eenvoudig.

Technologie augmented reality

AR Cut & Paste draait de principes van AR om. Augmented Reality verwijst normaal gezien een live beeld van de werkelijkheid waaraan dan door een computer elementen worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de Google Glass. Met de toepassing van Diagne is het omgekeerd. In de plaats van digitale beelden in de fysieke wereld te projecteren, brengt AR Cut & Paste fysieke objecten naar de digitale wereld.

De tool werkt op basis van twee componenten. Een eerste component onderscheidt het object op de voorgrond van de achtergrond door middel van machine learning. Een tweede stap stelt vast op welke plek van je computerscherm je telefoon gericht is. Volgens Diagne duurt het ongeveer 2,5 seconden om een object te kopiëren en 4 seconden om het te plakken. Wie de code nog wil verbeteren, kan dat doen via GitHub.

Momenteel is de software van AR Cut & Paste enkel compatibel met het grafisch programma Photoshop, maar Diagne werkt aan nieuwe toepassingen. Hoewel de tool slechts een prototype is, werken er al verschillende bedrijven aan gelijkaardige software. Volgens The Verge kan je de software binnenkort downloaden voor op je smartphone.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here