Problemen Spotify Tinder
İstanbul, Turkey - August 28, 2017: Woman using smart phone on a wooden desk. The smart phone is an iPhone 6 plus displaying Spotify app. iPhone is a touchscreen smartphone developed by Apple Inc.

Wie gisteren de apps van Spotify of Tinder wilde gebruiken op zijn iPhone, heeft het vast gemerkt. Door een fout in de software van Facebook konden gisteren verschillende iOS-apps niet meer opstarten. Het ging om apps waarmee je via Facebook kan inloggen.

Advertentie

Woensdagavond ondervonden verschillende iOS-apps problemen. Het ging onder andere om Spotify, Tinder, TikTok en Pinterest. De getroffen apps maken gebruik van software waarmee gebruikers via hun Facebook-account konden inloggen. En daar zat ook het probleem. Door een fout in een software development kit (sdk) die gebruikers in staat stelt via het socialemedia-account in te loggen, crashten verschillende apps.

Het probleem stelde zich ook bij gebruikers die hun Facebook-account niet gebruiken om in te loggen op de apps. Ook na een herinstallatie via de App Store bleven de problemen duren. Rond half één begonnen meldingen over de problemen dan ook op sociale media binnen te stromen. Op Twitter maakten verschillende gebruikers melding van crashende apps. Ook op GitHub meldden verschillende softwareontwikkelaars problemen met Spotify en Tinder. Hoeveel apps en gebruikers te maken hadden met de crashes is evenwel niet bekend.

Oplossingen

In een gesprek met The Verge reageerde Facebook op de problemen. ‘Eerder vandaag bevatte een nieuwe release van Facebook een wijziging die voor sommige gebruikers crashes veroorzaakte in sommige apps die de Facebook iOS SDK gebruikten’, vertelt een Facebook-woordvoerder aan The Verge. Volgens bronnen binnen het bedrijf zou de fout liggen in de serverconfiguratie van de software development kit. Ondertussen heeft Facebook het probleem wel opgelost. ‘We hebben het probleem snel geïdentificeerd en opgelost. We verontschuldigen ons voor enig ongemak.’

Ontwikkelaar Guilherme Rambo stelt op Twitter nog een alternatieve oplossing voor. ‘Als ik Apple was, zou ik een manier proberen te vinden om deze skd’s te isoleren van de centrale app om problemen als deze (en ook lekken van gebruikersgegevens aan andere bedrijven) te voorkomen.’ Volgens The Verge wilde Apple niet reageren op het voorstel.

Ondervond jij gisteren ook problemen in Spotify, Tinder of andere iOS-apps? Laat het ons weten in de reacties onderdaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here