Fans van Microsoft Surface, opgelet. Gisteren kondigde de techgigant de nieuwe Surface Book 3 aan, een krachtigere versie van zijn voorganger. De laptop is beschikbaar vanaf 5 juni en heeft een vanafprijs van 1,799 euro.

Met de lancering van de nieuwe Surface Book 3 doet Microsoft meteen een grote belofte. De opvolger van de Surface Book 2, die twee jaar geleden verscheen, zou 50% krachtiger zijn dan de vorige versie. Met de laatste gen 10-processors van Intel en ‘de snelste ssd die het bedrijf ooit heeft ingezet’, belooft de nieuwe laptop grote prestaties. Aan het design werd zo goed als niets veranderd. De Surface Book 3 is beschikbaar in 13,5” en 15”.

Het basismodel van 13,5” wordt voorzien van een quad-core i5 en de grotere versie krijgt Core i7-chips. Daarnaast zijn er ook verschillende grafische opties. Het 13,5”-model van de Surface Book 3 kan maximaal een Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q configureren. De 15” wordt dan weer geleverd met een Nvidia GeForce 1660Ti of een Nvidia Quadro RTX 3000 GPU. Deze laatste optie is vooral interessant voor professionele gebruikers en ontwerpers die werken met 3D-objecten en CAD-software.

Gamers en programmeurs

Met dit nieuwe model van de Surface Book denkt Microsoft ook aan gamers en developers. De lader wordt geüpgraded van 102 watt naar 127 watt waardoor de laptop bij hoge belasting niet leegloopt terwijl hij aan de lader zit, bijvoorbeeld tijdens het gamen. Daarnaast krijgt de Surface Book 3 tot 32GB aan RAM. Dat is belangrijk voor softwareontwikkelaars die vm’s of programma’s als Kubernetes op hun pc willen laten draaien.

De nieuwe Surface Book wordt verder ook geleverd met de snelste SSD die Microsoft ooit heeft gebruikt: een M.2 2280 in de 1TB- en 2TB-modellen. ‘Dit is een van de grootste vragen die we van programmeurs hebben gekregen’, zegt Robin Seiler, corporate vice president voor devices bij Microsoft. Wel ondersteunt Microsoft nog geen Thunderbolt 3.

De nieuwe Surface Book 3 is vanaf 5 juni leverbaar in België. In de VS en Canada kan je ze al bestellen vanaf 21 mei. Voor het goedkoopste model betaal je 1799 euro. Wat denk jij van de nieuwe Surface Book? Bestellen? Laat het ons weten in de comments.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here