Shot of a young woman using a smartphone in the kitchen at home

Op zoek naar een lockdownlief? Tinder wil je datingleven tijdens de quarantaine een stuk gemakkelijker maken. Het bedrijf werkt aan een videobelfunctie die uiterlijk in juni aan de app wordt toegevoegd.

Advertentie

In een brief aan de aandeelhouders bevestigt Match Group, het bedrijf achter Tinder, dat het werkt aan een videobelfunctie voor de app. Met de nieuwe feature wil Tinder inspelen op de vraag van gebruikers om te videodaten. In een enquête van Match gaf 70 procent van de gebruikers van de datingapp aan open te staan voor een videodate. Zo hoeven ze niet meer over te schakelen op een ander platform om met hun date te telefoneren. De functie zal eind mei of begin juni live staan op Tinder.

Sinds de invoering van de lockdowns in verschillende landen ziet Match een toename in het aantal dagelijkse gebruikers op zijn datingplatformen. Singles in quarantaine maken massaal gebruik van de app om ondanks de situatie toch aan het datingleven deel te nemen. De toename in gebruik doet zich vooral voor bij mensen onder de dertig jaar oud. Ze maken nu meer matches en voeren langere gesprekken op het platform.

Virtueel daten in stroomversnelling

‘We weten dat singles hun gedrag aanpassen en velen ervoor kiezen om dates virtueel via hun telefoon of video te houden’, aldus het bedrijf. Daarmee houden gebruikers zich dus aan de opgelegde coronamaatregelen. Op die manier is de virtuele datingwereld in een stroomversnelling gekomen. De manier waarop mensen daten en online relaties aangaan is sinds de lockdowns sterk veranderd.

In de brief aan de aandeelhouders benadrukt Match ook de positieve vooruitzichten van datingsplatforms. Het bedrijf geeft aan dat vrouwen onder de dertig de grootst groeiende categorie Tinder-gebruikers zijn. In april gebruikte deze groep 37 procent de app vaker dan in de laatste week van februari. Dat is volgens het bedrijf heel positief omdat het aandeel vrouwen een ‘sleutelfactor voor het succes van een datingproduct’ is. Ook ziet het bedrijf meer (betalende) gebruikers.

Swipe jij meer op datingapps sinds de coronamaatregelen in maart van kracht gingen? En zou jij videobellen met je virtuele match op Tinder? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here