Elon Musk en Grimes hebben hun eerste baby 'X Æ A-12' genoemd. Maar hoe spreek je die naam uit?

Op 4 mei 2020 kregen Tesla-oprichter Elon Musk en zijn partner Claire ‘Grimes’ Boucher hun eerste baby. Het zijn speciale tijden om een kind op de wereld te zetten en de naam die het koppel aan de pasgeboren zoontje gaf is wellicht nog specialer. Op Twitter kondigde Musk al aan dat het kind ‘X Æ A-12’ heet. De aankondiging werd, zoals verwacht, gevolgd door een massale stroom aan reacties: van ongeloof tot onverschilligheid.

De vraag die nu op ieders lippen brandt: ‘Hoe spreek je dat in godsnaam uit?’. Joe Rogan, die Musk vandaag interviewde voor zijn radioprogramma, vroeg het na. In the Joe Rogan Experience licht de excentrieke ondernemer een tipje van de sluier. X is gewoon ‘X’, Æ is ‘Ash’ en A 12 is ‘A 12’. Dus: ‘X Ash A 12’.

Volgens Elon Musk heeft zijn al even excentrieke partner Grimes de naam van de baby grotendeels verzonnen. Hijzelf voegde de ‘A-12’ op het einde er nog aan toe. Op Twitter legde de Canadese zangeres al eerder uit wat de letters en cijfers betekenen. X staat voor de onbekende variabele, Æ staat voor artificiële intelligentie of liefde in elventaal (geen grap) en A-12 verwijst naar de Archangel-12, het favoriete vliegtuig van het koppel.

Legaal in Californië?

De vraag blijft of de unieke naam geaccepteerd zal worden door de Amerikaanse staat Califonië. De Office of Vital Records in Californië accepteert enkel namen die bestaan uit de letters van het alfabet. Dat betekent dat ‘X Æ A-12’ als ongeldig kan worden geretourneerd. ‘Je mag geen cijfers, Romeinse cijfers, accenten, umlauts of andere symbolen of emoji hebben’, vertelde de Californische familierechtadvocaat David Glass aan People. Jammer, als je het ons vraagt.

Wat denk jij van de naam ‘X Æ A-12’? En wat zou een mogelijk alternatief zijn? Laat het ons weten via de reacties onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here