Google Lens heeft er een nieuwe feature bijgekregen. Met de app kan je nu handgeschreven tekst overzetten op een digitaal apparaat.

Advertentie

Google heeft sinds gisteren een nieuwe update uitgerold voor de Lens-app. In de update zitten verschillende nieuwe functies die het bedrijf in een blogpost voorstelt. Vanaf nu kan je met Google Lens, een app die werkt met beeldherkenningstechnologie, handgeschreven notities met je smartphone kopiëren en plakken naar je computer. De app werkt wel enkel als je handschrift duidelijk genoeg is.

Om de nieuwe functie uit te testen, heb je de laatste versie van de Google Chrome-browser nodig. De app kan je downloaden op Android (de Google Lens-app) en iOS (de Google app). Ook moet je op beide apparaten – je smartphone en je computer – zijn ingelogd met hetzelfde Google-account. De werkwijze is eenvoudig:

1. Richt je smartphone-camera op een stuk tekst.
2. Selecteer de tekst op je scherm en kopieer.
3. Ga naar een document in Google Docs.
4. Klik bovenaan op ‘Bewerken’ en vervolgens op ‘Plakken’.

En… klaar. De handgeschreven tekst is nu gekopieerd naar het digitale document. In dit gifje kan je het proces nog eens bekijken.

Google Lens: handgeschreven tekst kopiëren en plakken

Andere functies

Hoewel de feature niet zonder fouten functioneert en je zeker moet werken aan je handschrift om het goed te krijgen, is de nieuwe Google Lens-functie superhandig. Studenten die hun notities tijdens de blok willen digitaliseren of mensen die hun eindeloze to-do-lijsjes beter willen ordenen hebben er nu een nieuwe tool bij.

Daarnaast voegt Google ook een nieuwe Listen-functie toe aan Lens. Hiermee kan je Chrome woorden laten uitspreken. Wanneer je een woord in een nieuwe taal probeert te lezen en niet weet hoe je het moet uitspreken, kan Google Lens helpen. (Of de app ons meer kan vertellen over de uitspraak van ‘X Æ A-12’, de pasgeboren baby van Elon Musk is overigens nog niet duidelijk.) Nederlands lijkt de app wel te herkennen.

Met deze update is Google weer een stapje dichter bij het ultieme doel: letterlijk alles herkennen. Toch lijkt de app, als je het ons vraagt, nog altijd meer een amusant speeltje dan een echte functionele tool. Of mensen de app regelmatig in het dagelijks leven zullen gebruiken, blijft nog maar de vraag.

De nieuwe update voor de app wordt vandaag uitgerold. Enkel de Listen-functie is nog niet beschikbaar op iOS. Downloaden of niet?

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here