Vandaag kondigde de overheid in Singapore een nieuwe maatregel in de strijd tegen corona aan. Met een zwart-gele robothond van Boston Dynamics wil de overheid bezoekers herinneren aan de sociale afstand.

Advertentie

Om de social distancing-regels in Singapore te bekrachtigen, kijken lokale overheden van het land naar robots. Vanaf vandaag zal Spot, de robothond van Boston Dynamics, de komende twee weken rondlopen in het Bishan-Ang Mo Kio Park van de stad. De zwart-gele robot moet bezoekers eraan herinneren om voldoende afstand te houden. Dat zal gebeuren met vooraf opgenomen geluidsberichten.

Naast de audiofragmenten is de robot ook uitgerust met camera’s. Die moeten inschatten hoeveel mensen zich in het park bevinden. Op basis van die informatie zal de hond door het domein navigeren. Het Bestuur van Nationale Parken (Nparks) in Singapore zegt evenwel geen persoonlijke gegevens te verzamelen met de beelden. Ook de video-opnames zullen niet gebruikt worden om bezoekers te identificeren.

Autonoom rondlopen

Hoewel de robot vanop afstand wordt aangestuurd, kan Spot ook autonoom door het parkgebied wandelen. ‘In tegenstelling tot robots op wielen, werkt Spot goed op verschillende terreinen en kan het effectief door obstakels navigeren, waardoor het ideaal is voor gebruik in openbare parken en tuinen,’ merkte de overheid van Singapore op. Wel is er steeds een ‘oppas’ bij Spot die toekijkt of alles in goede banen loopt.

Als de proefperiode van twee weken succesvol is, zal NParks beslissen of de robot fulltime tijdens de spitsuren in het park kan worden gebruikt. De organisatie is in ieder geval optimistisch over de inzet van de robot. Zo is er minder personeel nodig om in de parken te patrouilleren. Daarnaast vermindert de robothond de kans dat mensen elkaar besmetten. In dit filmpje zie je hoe zo’n patrouille eruitziet.

Zou jij zo’n robot in het park willen hebben rondlopen? Laat het ons weten met een reactie onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here