De e-mailclient van Microsoft krijgt er enkele nieuwe functies bij. Binnenkort zullen Outlook en Outlook.com automatische tekstsuggesties geven en kan je e-mails ook voor later inplannen in de webversie.

Advertentie

Op de roadmap van Microsoft 365 verschijnen geregeld nieuwe features. Vandaag werkt het moederbedrijf aan een functie die tekst automatisch voorspelt. Vanaf eind mei zullen Outlook en Outlook.com je slimme suggesties geven voor woorden en zinnen. De functie is daarmee vergelijkbaar met Smart Compose van Gmail.

Op de website van Microsoft wordt duidelijk hoe de functie werkt. De voorgestelde tekst accepteren doe je door op de Tab-toets of het rechterpijltje te drukken. Als je de suggestie wilt negeren, typ je gewoon verder. Wie automatische aanvulfuncties eerder vervelend vindt, kan de functie ook helemaal uitschakelen via de instellingen.

Later versturen in Outlook

Een tweede functie die binnenkort in Outlook zal worden uitgerold, maakt het mogelijk om e-mails op een later moment te verzenden. Wie heel laat of juist veel te vroeg (nog) aan de slag is, kan nu dus schaamteloos blijven verderwerken zonder dat iemand het weet. Gewoon op ‘later verzenden’ klikken. Microsoft verwacht de functie eind juni beschikbaar te maken.

Op de desktopversie van Outlook is het nu al wel mogelijk om berichten op een later moment in te plannen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here