Na een schaduwgevecht op Twitter met de lokale overheid in Alameda, Californië mag Tesla-eigenaar Elon Musk zijn fabriek in de Amerikaanse staat weer openen

Advertentie

Update 21/05: Nu Elon Musk zijn zin gekregen heeft en de fabriek in Californië weer geopend is, zal Tesla alle juridische stappen die het bedrijf tegen Alameda County wilde nemen laten vallen. Ook de Gigafactory in de staat Nevada draait weer op volle toeren.

‘Tesla spant onmiddellijk een rechtszaak aan tegen Alameda County. De onverkozen en onwetende ‘Interim Health Officer’ van Alameda handelt in strijd met de gouverneur, de president, onze constitutionele vrijheden en gewoon gezond verstand!’. Met deze tweet zette Tesla-kopman Elon Musk op 9 mei de aanval tegen Alameda County in.

De lokale overheid in Californië had het Tesla-fabriek in de staat gesloten omdat het de acitiviteiten van de onderneming als ‘niet-essentieel’ beschouwde. Musk, die bekend staat om zijn temperament, begon daarop een rel op Twitter. Twee dagen nadat hij met een rechtszaak dreigde, tweette de Tesla-eigenaar dat hij zijn fabriek gewoon zal heropenen. Desnoods tegen het besluit van de autoriteiten in. ‘Arresteer mij maar als het nodig is,’ voegde hij eraan toe.

Overwinning voor Musk

Ook de Amerikaanse president Donald Trump steunde de excentrieke ondernemer in zijn klachten tegen de staat. ‘Californië moet Tesla & Elon Musk het fabriek laten heropenen, NU. Het kan snel en veilig verlopen,’ zei Trump ook op Twitter. De verzoeken van Musk en Trump hebben de lokale overheid in Califonië ondertussen bereikt.

Alameda County laat haar bezwaren nu varen en staat Tesla toe om opnieuw met de productie te beginnen. ‘We bekijken het gezondheidsplan van Tesla en als daaruit blijkt dat het bedrijf zich aan alle socialdistancingregels kan houden en de gezondheid van zijn werknemers kan verzekeren, kan de fabriek ten vroegste maandag heropenen.’ In de onderstaande tweet postte de lokale overheid nog het officiële document.

Tesla reageerde vooralsnog niet op de aankondiging van Alameda County. Wel tweette kopman Musk nog de boodschap ‘Life should be lived’. Het is niet meteen duidelijk wat de ondernemer hiermee precies bedoelt. Ook Donald Trump heeft nog niet gereageerd.

Eerder noemde Musk de coronamaatregelen in Californië al ‘fascistisch‘. Is Twitter een vloek of een zegen voor de ondernemer? Laat het ons weten met een reactie onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here