Vandaag maken elf mensen kans om tijdens hun leven biljonair te worden, zo berekende de website Comparisum. De eerste die het kan halen is Jeff Bezos.

Advertentie

Het woord is nog niet toegevoegd aan het woordenboek van Microsoft Word, maar binnenkort is het wel een realiteit: in 2026 heeft de wereld zijn eerste biljonair. Volgens een analyse van de website Comparisun zal Jeff Bezos binnen zes jaar een biljoen dollar bezitten – dat zijn twaalf nulletjes. De Amazon-kopman zal dan 62 jaar oud zijn.

Vandaag heeft Bezos een vermogen van zo’n 138 miljard dollar. En ondanks een dure scheiding van zijn ex-vrouw MacKenzie, ziet hij dat cijfer elk jaar toenemen. Om de twaalf maanden stijgt Bezos’ vermogen gemiddeld met zo’n 34 procent, berekenden de analisten van Comparisun op basis van de cijfers van de vijf laatste jaren. Als dat zo blijft verdergaan, zal hij dus in 2026 de eerste biljonair ter wereld worden.

Van de vijfentwintig rijkste mensen ter wereld hebben er elf een realistische kans om tijdens hun leven nog biljonair te worden. Dat voegt Comparisun nog aan de analyse toe. Zo zouden ook de Chinese zakenman Xu Jiayin, Alibaba-topman Jack Ma en Facebook-CEO Mark Zuckerberg kans maken om een biljoen dollar te vergaren. Als zijn vermogen zich blijft ontwikkelen zoals vandaag, zou die laatste in 2036 als jongste de ‘twaalfde macht’ bereiken.

Coronacrisis

De analisten van Comparisun baseerden zich voor de berekeningen op Forbes’ miljardairslijst. Aangezien de cijfers dateren uit september, houdt de analyse geen rekening met de grote winst die Amazon tijdens de coronacrisis heeft geboekt. Volgens Bloomberg is Bezos’ vermogen dit jaar nog eens aangedikt met 28,3 miljard dollar. Slechts drie van de top tien rijkste mensen zagen hun vermogen de afgelopen maanden dalen.

Veel mensen stellen zich vandaag vragen bij de explosieve vermogensgroei van Bezos. Recent schrapte Amazon de bonus van 2 euro per uur dat personeel in de magazijnen kreeg tijdens de coronacrisis. Daarnaast hebben verschillende Amazon-werknemers de voorbije weken de werkomstandigheden in het bedrijf aangeklaagd. Het aantal onder hen dat besmet is met het virus is ook sterk toegenomen, meldt The Verge.

In totaal zijn er al zeven Amazon-medewerkers aan het virus gestorven.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here