Shot of a beautiful young woman in her bedroom at home

Samsung lanceert vandaag SunnyFive, een start-up die wil inzetten op lichttherapie met artificiële ramen.

In een blogpost op de Newsroom maakt Samsung bekend dat het vandaag vijf start-ups lanceert. De start-ups komen voort uit het C-Lab project waarmee Samsung innovatieve ideeën van werknemers ondersteunt. Een interessant project uit de reeks is SunnyFive, een artificieel raam dat natuurlijk licht nabootst.

Het SunnyFive-raam wil met behulp van artificieel daglicht de markt voor lichttherapie veroveren. De uitvinding is gericht op mensen die last hebben van een winterdepressie. De ingebouwde lamp bootst het volledige spectrum van natuurlijk licht na. Dit zou klachten van neerslachtigheid tijdens de donkere dagen verminderen.

Volgens Samsung zal het artificiële licht ‘gebruikers helpen bij het opnemen van vitamine D terwijl ze zich binnen of op weinig verlichte plaatsen bevinden, zonder zich zorgen te hoeven maken over huidveroudering of zonnebrand.’ Het raam is ook compatibel met het smarthome-ecosysteem van de elektronicaproducent.

Natuurlijk daglicht

De ontwikkelaars hebben het SunnyFive-raam zo ingesteld dat je de lichtintensiteit kan aanpassen doorheen de dag. Er zijn verschillende scenario’s: zonsopkomst, dageraad, schemer en zonsondergang. Met een app kunnen gebruikers de lichtintensiteit en -temperatuur veranderen. Ook een wekkerfunctie is in het toestel ingebouwd.

Dit jaar werd een proefversie van SunnyFive als getoond op CES. Toch is het nog niet duidelijk wanneer het product op de markt zal komen. Op de website van Samsung staan geen prijzen, beschikbaarheidsdata of andere details. Wel maakte het Koreaanse bedrijf bekend dat het SunnyFive als onafhankelijke start-up zal ondersteunen. In het onderstaandje filmpje zie je hoe het raam van SunnyFive werkt.

Zou jij het SunnyFive-raam willen uittesten? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here