Novi Sad,Serbia - October 6, 2014: Woman's hands Googling on electronic device.Woman hands holding and touching on Apple iPad mini with Google search web page on a screen.

Vanaf deze week krijgt de officiële Google-app een donkere modus. Zo kan je surfen en nieuws lezen met een donkere achtergrond.

Advertentie

Gisteren kondigde Google op Twitter aan dat de officiële Google-app vanaf deze week beschikbaar zal zijn in donkere modus. Zo kan je je batterij én je ogen sparen tijdens het browsen. Met de nieuwe nachtmodus sluit Google zich aan bij Facebook, WhatsApp en Reddit, die de feature ondertussen allemaal aan hun platforms hebben toegevoegd.

Nadat je de update uitvoert, zal de app zich automatisch aanpassen aan het standaardthema van je besturingssysteem in Android of iOS 13. Werk je met een ouder besturingssysteem? Dan kan je het thema van de app manueel aanpassen in de instellingen. Gisteren is Google met de uitrol van de donkere modus begonnen, maar het is mogelijk dat de nieuwe optie pas eind deze week wereldwijd beschikbaar is.

Plannen

Google kondigde al eerder aan dat het al zijn apps een donkere modus zou geven. Toch heeft de uitrol van het nieuwe thema vertraging opgelopen. Gmail, Google Agenda en Google Fit hebben allemaal een donker thema toegevoegd voor Android en in soms ook voor iOS-gebruikers, maar apps zoals Google Maps missen de functie nog steeds. iOS en Android zijn allebei vorig jaar begonnen met het ondersteunen van de donkere modus op systeemniveau.

De nieuwe nachtmodus zorgt ervoor dat zowel je zoekresultaten, homepage als nieuwssuggesties beschikbaar zijn in een donkere achtergrond. De webversie van Google heeft nog steeds geen donker thema.

Gebruik jij een donkere modus? Laat het ons weten in de comments onder het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here