Met een nieuwe functie gaat YouTube gebruikers herinneringen sturen om naar bed te gaan.

Met een nieuwe functie gaat YouTube gebruikers herinneringen sturen om naar bed te gaan. De functie maakt uit van hun beleid rond digitaal welzijn.

We zitten allemaal wel eens te lang op YouTube. Het verslavende algoritme van het videoplatform zet ons niet alleen aan om te lang naar online filmpjes te kijken, soms houdt het ons letterlijk uit onze slaap. Met Bedtime reminders, een nieuwe functie op het platform, wil YouTube mensen helpen om hun schermtijd te doseren. Vanaf nu gaat YouTube gebruikers herinneringen sturen om op tijd te gaan slapen.

De functie is eenvoudig te gebruiken, zo legt YouTube uit op de supportpagina. Met Bedtime reminders kan je op bepaalde uren herinneringen instellen om naar bed te gaan. In de instellingen kan je een start- en stoptijd selecteren. Daarbij kan je ook kiezen of de video die je bekijkt onderbroken mag worden, of dat de herinnering pas na afloop ervan verschijnt. En natuurlijk kan je de herinneringen ook snoozen of negeren.

De nieuwe functie in YouTube is meteen beschikbaar. Wel kan het een aantal dagen duren voordat de update bij alle gebruikers is geïnstalleerd. De nieuwe bedtijd-herinneringen wordt geïntegreerd in de app voor Android en iOS.

Digitaal welzijn op YouTube

Bedtime reminders kadert binnen het beleid rond digitaal welzijn van het videoplatform. Ook in het verleden heeft YouTube stappen gezet om het digitaal welzijn van haar gebruikers te verhogen. Zo kan je herinneringen instellen om een pauze te nemen, kan je in een profiel zien hoeveel tijd je op het platform hebt gespendeerd en kan je notificaties van de app gedurende bepaalde tijdsperioden uitschakelen of muten.

‘Of je jezelf nu als een krachtige gebruiker beschouwt of gewoon van tijd tot tijd video’s bekijkt, we willen iedereen helpen hun technologiegebruik beter te begrijpen, de verbinding te verbreken wanneer dat nodig is en gezonde gewoonten te creëren. We hopen dat al deze functies je daarbij helpen!’, voegt YouTube aan het bericht toe.

Kijk jij ook wel eens te lang naar YouTube-filmpjes voor het slapengaan? Zou je Bedtime reminders gebruiken? Laat het ons weten via de reacties onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here