Met een nieuwe functie maakt Facebook het mogelijk om eenvoudig verschillende berichten op je tijdlijn te verbergen en te verwijderen.

De meeste Facebook-gebruikers zitten al jaren op het medium. En op die paar jaar kan er veel in je leven veranderen, dat weet ook Facebook. Gisteren stelde het socialemediaplatform in een blogpost een nieuwe functie voor die het voor gebruikers eenvoudiger maakt om oude Facebook-berichten van hun tijdlijn te verwijderen of te verbergen. ‘Of je nu de stap zet naar de arbeidsmarkt na je studies of een punt zet achter je relatie, we beseffen dat levens veranderen. We willen het voor jou eenvoudiger maken om je aanwezigheid op Facebook te beheren zodat die reflecteert wie je vandaag bent’.

De nieuwe functie heet ‘Activiteit beheren’ en maakt het mogelijk om oude berichten te archiveren of te verwijderen. Gearchiveerde berichten kunnen enkel door de gebruiker zelf nog bekeken worden. Verwijderde berichten verdwijnen voorgoed van het platform. Toch geeft de nieuwe functie je ook de nodige bedenktijd. Als je een bericht via de functie verwijdert, wordt het nog een maand in de prullenbak bewaard. Daarna verdwijnt het definitief. ‘Dit geeft je wat speelruimte voor het geval je van gedachten verandert over het verwijderen van oude berichten,’ klinkt het in de blogpost.

Wil je meerdere oude Facebook-berichten tegelijk verwijderen of archiveren? Ook daar heeft Facebook een oplossing voor. Via ‘Activiteit beheren’ kan je je posts in bulk bekijken en aanpassen. Daarnaast zitten er verschillende filters in de nieuwe functie zodat je snel kan terugvinden wat je nodig hebt. Zo kan je posts waarin bepaalde andere gebruikers getagd zijn of posts die je in een zekere tijdsperiode hebt gemaakt opzoeken. Hier vind je een kleine handleiding om je oude berichten te beheren:

Activiteit beheren op Facebook

  1. Open de Facebook-app
  2. Ga naar je profiel
  3. Klik op de drie puntjes naast ‘Verhaal toevoegen’
  4. Kies ‘Activiteitlogboek’
  5. Klik bovenaan op ‘Activiteit Beheren’

Ga jij gebruik maken van de functie om berichten te verwijderen? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here