De Brave-browser heeft de kaap van 15 miljoen dagelijkse gebruikers bereikt. Sinds november 2019 is het aantal gebruikers met vijftig procent toegenomen.

Advertentie

Sinds de lancering van Brave in 2016 tikt het aantal gebruikers van de browser snel aan. In mei bereikte de software 15 miljoen actieve gebruikers per maand, zo meldt het bedrijf in een blogpost. Dat is een stijging van vijftig procent in vergelijking met november vorig jaar, toen versie 1.0 verscheen. Dagelijks surfen er nu zo’n 5,3 miljoen mensen met de browser. Vorig jaar was dat aantal nog 2 miljoen per dag.

Brave scoort duidelijk bij veel internetgebruikers. De opensourcebrowser is sterk gericht op privacy en blokkeert consequent advertenties en website-trackers. Door die stukjes software te blokkeren zijn de laadttijden voor websites sneller dan in andere browers. En dat maakt Brave ook graag duidelijk. Als je een nieuw tabblad opent, toont de browser je hoeveel trackers je al hebt vermeden en hoeveel tijd je hebt uitgespaard. De browser bevat twintig zoekmachines waaronder Google Search, DuckDuckGo en Startpage. Brave is daarnaast beschikbaar op Windows, macOS, Linux en Android.

Brave werkt ook met een pay-to-surf-model voor reclamecampagnes. Gebruikers die aangeven dat ze bepaalde advertenties wel willen zien, kunnen daarvoor cryptovaluta in de vorm van basic attention tokens krijgen. Deze bat’s kunnen ze daarna weer doneren aan websites die hieraan meedoen. In de blogpost meldt het bedrijf dat het zo 1530 campagnes heeft binnengehaald. Onder andere Verizon, Newegg, Chipotle en Amazon deden al een campagne. ‘Met een click through rate van 9 procent blijft Brave Ads het beter doen dan het industriegemiddelde van 2%.’

Zoek je een veilige, advertentievrije browser die compatibel is met je favoriete zoekmachine? Dan moet je Brave zeker eens een kans geven. In deze handige workshop leer je hoe je advertenties voorgoed kan vermijden met de browser.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Workshop Brave browser: Gedaan met stoute advertenties

Brave is de privacy browser die komaf maakt met vervelende advertenties, cookies en trackers. Zo spaar je batterij, data én surf je sneller.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here