Op 4 juni gaat de Brusselse Apple Store weer open, na een lange coronapauze. Vanaf midden maart sloot Apple wereldwijd zijn winkels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Goed nieuws voor Apple-fans die binnenkort een bezoekje willen brengen aan hun favoriete iOS-winkel. Morgen, op donderdag 4 juni, gaat de winkel in Brussel weer open. In een persbericht schrijft Apple dat het met de heropening van de winkel klanten van technische ondersteuning wil voorzien. Wel zal Apple de werking van de winkels aanpassen. Zo worden de openingstijden beperkt en zullen er geen evenementen in de filialen worden georganiseerd.

De Brusselse Apple Store was door een coronacrisis een hele tijd dicht. In maart besloot Apple al zijn winkels te sluiten omwille van de pandemie. Momenteel is nog iets minder dan de helft alle 510 Apple Stores wereldwijd gesloten. Nu de lockdownregels in verschillende landen terug versoepeld worden, wil de techgigant de winkels langzaam maar zeker terug openen. De afgelopen weken deden verschillende Apple Stores in Europa de deuren weer open, en nu is ook de Belgische vestiging in Brussel aan de beurt.

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft Apple besloten voorlopig geen fysieke evenementen in de Stores te organiseren. De Today at Apple-sessies zijn dus niet aan de orde. Ook de openingstijden worden aangepast. Zo zal de Apple Store open zijn van 11:00 uur tot 18:00. Daarnaast moeten klanten en werknemers de afstandsregels van anderhalve meter respecteren en mogen er maar een beperkt aantal mensen binnen. Ook het dragen van een mondmasker is verplicht.

De Apple Stores in Nederland blijven voorlopig nog dicht. Apple adviseert overigens om bestellingen online te doen, zodat de winkels zo veilig mogelijk blijven. Voor technisch advies kan je weer wel in de winkels terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here