In de Bing-advertenties krijgen gebruikers voorgestelde zoekresultaten te zien nog voor ze iets invullen, zoals links naar recepten of filmtips.

Advertentie

Gisteren rapporteerde de computerhulpsite Bleeping Computer dat Microsoft verder gaat met het promoten van zijn producten in Windows 10. Bepaalde gebruikers merkten advertenties voor Bing, de zoekmachine van Microsoft, in het zoekveld van Windows 10. Het gaat om displayadvertenties met daarop de tekst ‘Learn something new’. De advertenties sporen gebruikers aan om ‘eenvoudige recepten, workouts voor thuis en de nieuwste streamingfilms te ontdekken’. Wanneer ze op de ‘Let’s go’-knop op de advertentie klikken, krijgen ze suggesties voor zoekresultaten in Bing.

In hetzelfde menu in Windows 10 pusht Microsoft ook advertenties voor zijn eigen Edge-browser, die in april dit jaar een grote update kreeg. Het gaat waarschijnlijk om een test van Microsoft, al is niet bekend hoe wijdverspreid die is. Ook de zoekresultaten in het startmenu van Windows 10 leiden rechtsreeks naar Edge, zelfs als je al een andere standaardbrowser hebt ingesteld. Als je in de zoekbalk naar andere browers als ‘Chrome’ of ‘Firefox’ zoekt, krijg je zelfs advertenties voor Edge te zien.

In ieder geval blijkt Microsoft nu terug sterker in te zetten op advertenties voor zijn eigen producten. Hoewel het softwarebedrijf er wel een tijdje mee was gestopt, promoot het sinds kort ook weer Microsoft Edge. En niet iedereen is heel tevreden met die ontwikkelingen. ‘Hoewel ik denk dat Microsoft zijn applicaties en diensten zou mogen promoten op een gelimiteerde en niet-storende manier, is Microsoft zijn producten de laatste tijd iets te zwaar aan het pushen,’ schrijft een redacteur op Bleeping Computer.

Heb jij de nieuwe Bing-advertenties van Microsoft al gezien? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Workshop: Integratie met Bing uitschakelen voor Windows Search

Ben je Bing liever kwijt dan rijk? In deze workshop leer je hoe je de integratie met browser van Microsoft kan uitschakelen voor Windows Search, de zoekmachine van het besturingssysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here