Met de proxy-extensie Firefox Private Network wil Mozilla het veiliger maken om via openbare netwerken te surfen.

Advertentie

Vorige herfst lanceerde Mozilla de bètaversie van Firefox Private Network, een proxy-extensie die de verbinding van gebruikers versleutelt. De tool biedt een veilige, eenvoudige manier aan gebruikers om hun netwerk te beveiligen in de Firefox-browser. Nu wil het bedrijf die bètaversie beschikbaar maken met een betalende versie. Dat schrijf Mozilla in een blog. De abonnementsformule zal eerst in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, en wordt daarna in andere landen uitgerold.

Voor 2,99 dollar per maand kan je een abonnement nemen op Firefox Private Network. Initieel zal het project worden beperkt tot een kleine groep gebruikers, daarna volgt een brede uitrol. In tegenstelling tot de vorige bèta, kunnen gebruikers met deze versie tot drie verschillende Firefox-browsers koppelen aan hun account. Deze functie is echter alleen beschikbaar voor de desktop-versie.

Ten slotte overweegt Mozilla om de proxy-extensie te bundelen met andere betaalde diensten. Nu wil het bedrijf echter eerst zien hoe succesvol de abonnementsformule is als losse dienst. De volgende weken zal Mozilla de dienst dus uittesten met een gelimiteerd aantal gebruikers. Daarna zal het ook andere gebruikers vragen om over te schakelen op Firefox Private Network. Wanneer de dienst in de Benelux beschikbaar zal zijn, is echter nog niet duidelijk.

Firefox Private Relay

Vorige maand lanceerde Mozilla nog een andere handige extensie om de privacy van gebruikers online te waarborgen. Met Firefox Private Relay kunnen gebruikers willekeurige, anonieme e-mailadressen kunnen aanmaken om zich te registeren bij webdiensten. De software genereert een random e-mailadres voor jou dat enkel werkt voor een bepaalde site. Daarna stuurt het alle e-mails automatisch door naar je echte e-mailadres. Het doel van Private Relay is om je gegevens te beschermen bij een hack.

Zou jij betalen voor een extensie als Firefox Private Network om je verbinding te versleutelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here