Het Engelse woord 'keen' kan je vertalen als 'enthousiast', en dat omschrijft heel goed het uitgangspunt van Google nieuwe sociaal netwerk.

Advertentie

Area 120, de experimentele afdeling van Google, lanceerde gisteren een nieuw sociale media-platform dat de concurrentie moet aangaan met Pinterest. Keen, zoals de app heet, toont gebruikers nieuws en informatie over onderwerpen waar zij ‘keen’ of enthousiast over zijn. Op het platform kan je een Keen maken voor allerlei onderwerpen: van brood bakken tot futuristische auto’s.

Ontdekken

Op de startpagina ontdek je bestaande Keens die door andere gebruikers zijn gemaakt. Op basis van artificiële intelligentie stelt de app hier onderwerpen voor die je kunnen interesseren. ‘Start een bioboerderij’ of ‘Interessante vakanties en festivals die de reis waard zijn’, bijvoorbeeld. Het ontwerp van het platform doet met de kleurrijke mix van informatie en beelden sterk denken aan Pinterest.

Als je op de startpagina op een onderwerp klikt, kom je vervolgens op een Explore-tabblad terecht. Daar vind je nieuwsartikelen en informatieve websites die je op weg zetten om meer over het onderwerp te leren.

Het Gems-tabblad geeft dan weer de ‘gouden tips’ over het onderwerp weer. Hierin vind je de favoriete websites en bronnen over het onderwerp, met extra uitleg over waarom ze zo belangrijk zijn. Wil je de Keen eenvoudig terugvinden? Ook daar heeft Google aan gedacht. De Follow-knop bovenaan zorgt dat de Keen steeds op je startscherm terug te vinden is.

Keen stelt op basis van AI content voor die gebruikers kan interesseren

Eigen Keen maken

Heb je een specifiek onderwerp dat je interesseert, maar bestaat er nog geen pagina over? Dan maak je er gewoon zelf een. Op het startscherm klik je op de Toevoegen-knop en kies je een naam voor je nieuwe project. Met zoekopdrachten voeg je dan informatie toe aan je Keen. Vervolgens kom je in het Explore-tabblad waar je je eigen ‘Gems’ kan toevoegen. Klaar? Via de Share-knop kan je je creatie delen met andere gebruikers.

Keen is zowel beschikbaar in een app en een clientversie. Gebruikers moeten wel ingelogd zijn met een Google-account om ermee aan de slag te gaan. Wil jij het platform ontdekken? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here