Facebook vraagt gebruikers om mondmasker te dragen

Na kritiek over fake news zet ook Big Tech vandaag in op mondmaskers om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan.

Facebook en Instagram willen gebruikers aansporen om mondmaskers te dragen. Binnenkort zal er bovenaan je Facebook-tijdlijn of Instagram-feed een boodschap verschijnen met een link naar het Covid-19 Informatiecentrum. Daar vind je bijvoorbeeld tips en links naar betrouwbare websites over het virus. Hier zal in de toekomst ook een boodschap verschijnen met de tekst ‘draag een mondmasker om de verspreiding van Covid-19 mee tegen te gaan’.

De twee socialemediakanalen lanceerden al eerder initiatieven met betrekking tot het coronavirus. Zo vinden bedrijven op Instagram en Facebook bovenaan hun profiel een knop met ‘Bekijk informatiebronnen over Covid-19 voor bedrijven’. Op deze pagina kunnen professionele gebruikers inzamelingsacties opzetten of bestelmogelijkheden toevoegen. Daarnaast staan er ook tips over communicatie met klanten is er een link naar een Facebook-contenthub over corona.

Facebook en Instagram vragen gebruikers om mondmaskers te dragen

Fake news

Het initiatief komt nadat Facebook sterke kritiek te verduren kreeg omwille van fake news over corona op het platform. Zo circuleerde er een tijdje geleden een afbeelding op Facebook en Instagram waarop de gezondsheidsproblemen worden opgesomd die je zou krijgen als je mondmaskers draagt. De afbeelding, die door een ‘alternatieve’ geneesheer op Instagram was geplaatst, bevatte volgens specialisten echter meerdere foute claims.

Heb je geen mondmasker? Met deze tutorials op YouTube maak je er zelf een!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here