oprolbare smartphone

Volgens een Koreaans rapport zou LG volgend jaar een smartphone uitbrengen met een oprolbaar oled-scherm. Het toestel kreeg de codenaam ‘Rainbow’.

LG zou vandaag prototypes produceren van een smartphone met een oprolbare oled-display. Dat rapporteert The Elec, dat zich zou baseren op informatie van bronnen binnen het bedrijf. Hoewel de eerste geruchten over het toestel niet erg betrouwbaar waren, heeft LG ondertussen een patent op de schermtechnologie aangevraagd.

Voor het nieuwe project werkt LG samen met de Chinese schermfabrikant BOE. De plannen voor het oprolbare oled-scherm kregen de codenaam ‘Project B’ en de smartphone zelf werd naar verluid ‘Rainbow’ gedoopt. Omdat de productie nog in de testfase zit, zou het minstens een jaar duren voor het eerste toestel van de band rolt.

Op de renders van de smartphone zien we hoe de technologie van de Rainbow werkt. Gebruikers kunnen het scherm in- en uitrollen om de grootte van het display aan te passen. In het schermpaneel maakt LG gebruik van minimale hardware om de nodige flexibiliteit te bieden. De zwaardere smartphonehardware zoals de system-on-chip, batterij, camera en knoppen zouden dan in het onderste gedeelte van de telefoon worden geïntegreerd.

Protoype oprolbare oled-display

Oled-technologie

Oled-schermen zijn al jaren het stokpaardje van de Koreaanse hardwarefabrikant. De schermen zijn opgebouwd uit miljoenen leds en hebben geen achtergrondverlichting nodig, waardoor ze een stuk dunner zijn. Ook is de helderheid hoger, het contrast scherper en kan een oled-scherm de diepste zwartwaarde weergeven. Daarmee is de beeldkwaliteit van de schermtechnologie superieur aan die van gewone led-schermen.

LG produceerde ook al eerder een oprolbare oled-tv. Daarmee pakte het bedrijf uit op CES. Maar nu staat er dus een oprolbare smartphone op de planning. Die innovatie zou LG terug op de kaart moeten zetten als innovatieve smartphoneproducent en het moreel binnen het bedrijf een boost geven. Ook TCL kwam eerder dit jaar met een prototype van een vouwbaar en oprolbaar scherm.

Wat denk jij van een smartphone met een oprolbaar scherm? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here