apple pay

In de bèta van iOS 14 is een stukje code ontdekt dat het mogelijk maakt om met Apple Pay te betalen via een QR-code.

De website 9to5Mac zou in de testversie van iOS 14 een nieuwe functie hebben ontdekt in de Wallet-app. Die functie maakt het mogelijk voor gebruikers om met hun iPhone een QR-code of een traditionele barcode te scannen, waarna Apple Pay wordt geactiveerd. Dat is de betaaldienst van Apple, waarmee gebruikers contactloos kunnen betalen met hun toestel.

Hoewel Apple de functie niet officieel heeft aangekondigd, wijst een afbeelding in iOS 14 bèta erop dat het nieuwe betaalsysteem eraan komt. ‘We zijn erin geslaagd om toegang te krijgen tot deze functie die verborgen is in iOS 14 bèta 2. Hoewel de functie nog niet werkt, kunnen we duidelijk een afbeelding zien die laat zien hoe het zal werken. Gebruikers wijzen de iPhone-camera op een QR-code of traditionele barcode om rekeningen en andere dingen te betalen met een kaart die is geregistreerd bij Apple Pay’, schrijft redacteur Filipe Espósito.

Publieke API

9to5Mac heeft de code gevonden in een publieke API. Dat zou erop wijzen dat ook apps van derde partijen ervan gebruiken zouden kunnen maken. Omdat iOS 14 enkel beschikbaar is als bèta voor ontwikkelaars, is het mogelijk dat de functie er uiteindelijk niet komt. Apple maakt immers geregeld aanpassingen aan de software tot de publieke release, die gepland staat voor dit najaar. Pas dan zullen we weten of we werkelijk met QR-codes kunnen betalen.

Apple presenteerde eind juni al heel wat nieuwe functies van iOS 14. Zo krijgen gebruikers meer opties om het thuisscherm van de iPhone te personaliseren.

Wat vind jij van de nieuwe betaalfunctie in Apple Pay? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here