De functie vormt een aanvulling op nieuwe moderatiebeleid van Instagram, waarmee het medium positiviteit wil benadrukken.

Advertentie

Gisteren heeft Instagram officieel een nieuwe functie uitgerold die sinds mei werd getest. De ‘pinned comment’-functie laat gebruikers toe om reacties op hun posts vast te pinnen. Zo komen je favoriete reacties bovenaan te staan. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers comments beter modereren, zegt Instagram. Zo wil de app positiviteit benadrukken en komen negatieve reacties onderaan te staan.

De nieuwe functie is vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. Om een reactie op je bericht te pinnen, swipe je naar links. Hierna verschijnt er een pop-out-menu waarin je kan kiezen om de reactie te verwijderen, te rapporteren, erop te reageren of te pinnen. Vervolgens druk je op het punaise-icoontje links om de reactie vast te zetten.

Moderatiebeleid

Naast deze functie had Instagram twee maanden geleden ook de mogelijkheid toegevoegd om reacties op je posts te verwijderen. De app werkt dan ook al enkele jaren aan een beter moderatiebeleid. Onder de huidige CEO Adam Mosseri zijn de inspanningen om desinformatie en intimidatie op het medium tegen te gaan nog vergroot.

Het bedrijf maakt nu ook gebruik van artificiële intelligentie om automatisch kwetsende reacties te blokkeren. Ook waarschuwt de app gebruikers voordat ze een schadelijke of beledigende comment online zetten. De nieuwe pinned comment-functie is een laatste aanvulling op dit beleid.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here