Volgens analist Jeff Pu zal de volgende generatie iPhones duurder zijn dan de iPhone 11. Dat meldt de website MacRumours.

Advertentie

In een onderzoeksnota stelt de analist Jeff Pu dat de prijs van de iPhone 12 vijftig dollar hoger zal liggen. Een nieuw 5.4-inch-model zou 749 dollar kosten, tegenover de 690 dollar van de iPhone 11. Volgens de website MacRumours zou het 6.1-inch-toestel dan 799 of 849 dollar kosten. Of de Pro en de Pro Max in prijs zullen stijgen, is echter nog niet duidelijk.

Hoeveel de iPhone bij ons zou kosten, is daarmee nog niet duidelijk. De prijzen in de Verenigde Staten zijn immers zonder taksen. De goedkoopste iPhone 11 ligt in België voor 809 euro in de rekken. De iPhone 12 zal dus in ieder geval nog wat meer kosten.

Pu zegt dat deze prijsstijging volgt uit het feit dat 5G-connectie aan de telefoons wordt toegevoegd. Ook krijgen alle iPhones 12 een superieur oled-scherm, terwijl het basismodel van de 11 het nog moest doen met lcd. Vanwege 5G is Pu van mening dat de prijsverhoging ‘door de consument zal worden geaccepteerd’ en ‘de vraag niet zal beïnvloeden’.

De voorspellingen van Pu over de hogere prijs verschillen echter van de eerdere verwachtingen. De voorbije maanden hoopten Apple-fans juist op een prijsdaling. De iPhone 12 zou immers niet meer standaard geleverd worden met een oplader en oortjes, waardoor er werd gespeculeerd op een lagere prijs. Nu komt Pu echter met een ander verhaal.

Release

Wat de prijs van het toestel werkelijk zal zijn, wordt wellicht pas binnen enkele maanden duidelijk. Normaal gezien stelt Apple zijn nieuwe toestellen in de tweede week van september voor, op dinsdag of woensdag. Dit jaar zou de onthulling dus op 8 of 9 september plaatsvinden. Enkele dagen later kan je dan een pre-order plaatsen, en een week daarna liggen de toestellen in de winkel of zijn ze beschikbaar in de webshops.

Door de coronacrisis is het echter mogelijk dat de lancering van de iPhone 12 Pro zal worden uitgesteld. Bepaalde bronnen spreken zelfs van een uitstel tot oktober of november.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here