Nieuws

Facebook Messenger voorziet functie om scherm te delen in mobiele app

Vanaf nu kan je je scherm delen met je gesprekpartners tijdens een videochatsessie in Facebook Messenger. Voorlopig nog beperkt tot 16 personen.

Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de mobiele app van de chatapplicatie Messenger die in andere videochatapplicaties al langer standaard aanwezig is: het delen van je scherm. Dat zal je kunnen doen tijdens één-op-één gesprekken, maar ook tijdens groepsgesprekken tot en met 8 personen. Maak je een chatroom aan via de nieuwe tool Messenger Rooms (hoe je dat doet lees je in deze workshop), dan is de limiet op 16 personen gezet. Via de browserapp van Facebook was dit al mogelijk, nu wordt de functie ook uitgerold voor de mobiele app (zowel Android als iOS).

Volgens Facebook kan het delen van je scherm met je gesprekspartners helpen om de fysieke afstand te overbruggen. Facebook geeft enkele opties wat je allemaal kan doen: samen naar foto’s kijken, op het internet surfen en zelfs samen shoppen.

Op termijn zal het in Messenger Rooms mogelijk zijn om je scherm te delen met 50 personen tegelijk. Dat is de maximale limiet deelnemers die aan de videochat kan deelnemen. Hosts van een Messenger Room kunnen ook instellen of enkel zij hun scherm kunnen delen, of dat ze alle deelnemers daar toestemming toe geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business