Instagram QR code

Met de nieuwe QR-codes van Instagram kan je profielen eenvoudig bezoeken zonder de app eerst te openen.

Advertentie

Vorig jaar lanceerde het sociale netwerk Instagram speciale QR-codes in Japan. Met de codes kunnen gebruikers een Instagram-profiel bezoeken zonder eerst naar de app te gaan. Door hun smarthonecamera op de code te richten, worden ze rechtstreeks naar het profiel geleid. Vandaag komt deze nieuwe functie ook naar andere landen.

Het idee van de QR-codes is allerminst origineel. Ook WhatsApp, Messenger en Snapchat hebben eerder al zo’n codes gelanceerd. Instagram zelf experimenteerde in 2018 met de functie ‘Nametags’, waarmee gebruikers ook via een QR-code profielen konden volgen. Het grote verschil met die functie is echter dat Nametags enkel werkte via de camera in de Instagram-app. Nu kunnen gebruikers echter met elke camera zo’n QR-code scannen.

Met de QR-functie wil Instagram dat bedrijven hun eigen code kunnen aanmaken zodat hun klanten eenvoudig de weg vinden naar hun profiel. Zoals The Verge al aangaf, maken veel restaurants vandaag al gebruik van QR-codes om menu’s te downloaden of, in België, gegevens achter te laten. Met de nieuwe functie zouden bedrijven hun code een prominente plaats in hun zaak kunnen geven zodat klanten hen gemakkelijk kunnen volgen.

De QR-code naar TechPulse op Instagram.

Instagram QR-codes maken

Wil je je eigen QR-codes voor Instagram maken? Dat kan via deze stappen:

  1. Open de Instagram-app en ga naar ‘Instellingen’
  2. Klik op ‘QR Code’
  3. Deel en bewaar de afbeelding van de code

The Verge geeft aan dat de functie nog niet meteen voor alle landen beschikbaar zal zijn. Sommige gebruikers kunnen nog steeds ‘Nametags’ bij de instellingen van hun profiel zien staan in de plaats van ‘QR Code’. Dat zal echter snel veranderen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here