teams achtergrond
Back view of business woman talking to her colleagues about business plan in video conference. Multiethnic business team using laptop for a online meeting in video call. Group of businessmen and businesswomen smart working from home.

Met deze handige functie in Microsoft Teams zorg je ervoor dat je nooit meer twee keer een achtergrond hoeft in te stellen.

Advertentie

Het is even onopgemerkt gebleven, maar vanaf nu is het mogelijk om een permanente achtergrond in de videochatapplicatie Microsoft Teams in te stellen. Dat kondigde een medewerker van het ontwikkelaarsteam van Microsoft op 14 augustus op het Teams-forum aan. ‘Ik ben blij te kunnen delen dat de standaard achtergrondfunctie live is. De achtergrond die je kiest, blijft nu staan ​​in al je vergaderingen en oproepen, totdat je besluit deze te wijzigen.’

Regelmatige gebruikers van Microsoft Teams weten dat je in het verleden voor of tijdens elke vergadering je achtergrond moest instellen. Vele gebruikers vonden die extra stap er te veel aan en wilden dan ook permanent hun achtergrond kunnen wijzigen. Dat zou bij elke meeting wat tijd besparen. Op vraag van verschillende gebruikers besloot de techgigant dan ook om dat verzoek aan te pakken.

De functie is inbegrepen in de nieuwste versie van het programma. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een specifieke achtergrond per persoon of per gesprek in te stellen. Microsoft laat nog wel weten dat de functie mogelijk nog niet voor elke gebruiker werkt. Binnenkort zal wel iedereen ervan kunnen genieten.

Permanente achtergrond instellen

Wil jij een permanente achtergrond voor Teams kiezen? Dat doe je zo:

  1. Klik op het icoontje ‘Achtergrondeffecten’ rechts van de microfoonschakelaar.
  2. Er opent een menu met achtergrondopties aan de rechterkant. Daar heb je verschillende opties:
    1. Klik op ‘Vervagen’ als je de achtergrond wil vervagen.
    2. Kies of upload een nieuwe afbeelding als je je achtergrond wil wijzigen. Om een achtergrond toe te voegen, klik je op ‘Nieuw toevoegen’ en selecteer je een afbeelding op je computer.

De nieuwe achtergrond blijft nu staan in al je vergaderingen of gesprekken tot je er een nieuwe kiest. Let wel op: je kan enkel een permanente achtergrond instellen voordat een vergadering begint. Tijdens een vergadering gaat dat niet.

Wat denk jij van deze nieuwe toevoeging aan Teams? Laat het ons weten via een reactie onderaan het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here