lightroom

Hoewel er ondertussen een nieuwe update is uitgebracht, zijn sommige gebruikers hun foto's permanent kwijt.

Advertentie

Een recente update van de Adobe Lightroom-app voor iOS verwijderde permanent foto’s van gebruikers. Dat bevestigde een medewerker van Adobe op een forum. Het bedrijf gaf ondertussen een nieuwe update uit die het probleem oplost. Gebruikers die de eerdere update hebben geïnstalleerd, kunnen hun foto’s evenwel niet terugkrijgen.

Deze week bracht Adobe de 5.4.0 Lightroom-update voor iPad en iPhone uit. Kort daarop maakten verschillende gebruikers melding van het probleem. ‘Gisteren, toen ik de Lightroom Mobile gebruikte, was alles oké. Ik had nog steeds toegang tot mijn voorinstellingen en afbeeldingen’, zei Mohamad Alif Eqnur op het forum. ‘Maar vandaag, 18 augustus 2020, nadat ik de apps in de Apps Store had bijgewerkt, zijn al mijn afbeeldingen en voorinstellingen verdwenen.’

Permanent kwijt

Een medewerker van het bedrijf antwoordde de dag daarna met goed en slecht nieuws. Een nieuwe update voor Lightroom, 5.4.1, moet het probleem in de toekomst voorkomen. Toch is er geen oplossing voor gebruikers die de 5.4.0-update installeerden. De afbeeldingen en voorinstellingen in de app werden niet gesynchroniseerd met de Lightroom Cloud. Hierdoor zijn gebruikers al hun foto’s permanent kwijt.

Volgens Adobe gaat het specifiek om klanten die Lightroom mobile voor iOS gebruikten zonder een abonnement op de Adobe Cloud. Daarnaast zijn ook gebruikers die hun foto’s niet naar de Lightroom Cloud hadden gesynchroniseerd getroffen. Een mogelijke oplossing is om een systeemherstel te doen naar een eerder moment, voordat de update van Lightroom werd geïnstalleerd.

‘We weten dat sommige klanten foto’s en voorinstellingen hebben die niet kunnen worden hersteld,’ schrijft Photoshop op het forum. ‘We bieden onze oprechte excuses aan aan alle klanten die door dit probleem zijn getroffen.’


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here