iPhone reparatie
Technician repairs the damaged mobile phone. Serviceman is repairing a damaged cell phone. Technician repairs the damaged smartphone. Replacing the smartphone's motherboard.

De technologiegigant Apple werkt aan manieren om de productiekost van zijn iPhone 12, iPhone 12S en AirPods met 5G te verlagen.

Advertentie

Volgens analist Ming-Chi Kuo is Apple volop aan het sleutelen aan de hardware voor zijn nieuwe 5G-toestellen. De iPhone 12 en de iPhones 12S zouden een goedkopere, minder complexe batterij krijgen om de kosten van de 5G-hardware in de apparaten te drukken. Dat melden AppleInsider en 9to5Mac. Hoewel het slechts om een gerucht gaat, heeft Kuo al eerder rake voorspellingen gedaan.

In een nota aan investeerders schreef Kuo vrijdag dat Apple het aantal batterijlagen van de iPhone 12 zal verminderen en het aantal actieve celcomponenten in de telefoon zal verkleinen. Op die manier zou Apple 40 tot 50 procent van de batterijkosten kunnen uitsparen tegenover een iPhone 11. In 2021 zal het bedrijf voor de iPhones 12S de klassieke batterij naar verwachting vervangen door een nieuw, flexibel type zodat het bedrijf opnieuw 30 tot 40% van de kosten uitspaart tegenover de iPhones 12. Daarmee zou dan ook de batterijkwaliteit licht dalen, zegt Kuo.

5G in iPhone 12

De ingrepen van Apple zouden de kosten van het toestel moeten drukken om 5G-integratie mogelijk te maken, zegt de analist verder. De extra 5G-hardware in de iPhone 12 en iPhone 12S zou de kost per toestel immers opdrijven. Door te besparen op de batterij, zou de consument van die extra investering niets voelen. Maar dan moet die er natuurlijk wel een minder goede batterij bijnemen. Wie meer schade van die keuze ondervindt, zijn dan weer de batterijleveranciers van Apple.

Ten slotte zegt Kuo dat ook de nieuwe AirPods 3 zullen inleveren op batterijkwaliteit. Apple zou de huidige PCB-batterijtechnologie van de tweede generatie AirPods vervangen door een nieuw system-in-package-ontwerp dat begin 2021 wordt geïntroduceerd. Ook met deze update wordt de kost per unit voor de AirPods verlaagd, besluit de analist. Dat past volgens Kuo ook in de prijsstrategie van de hardwaregigant voor de oortjes.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here