Amazon Prime Day
Image: Amazon

Amazon neemt in 2022 geen genoegen met één Prime Day-koopjesfestival. Mogelijk organiseert het een tweede Prime Day-event in oktober.

Advertentie

Amazon’s jaarlijkse koopfestival, bekend als de Prime Day, werd voor het eerst in 2015 georganiseerd en is sindsdien alsmaar gegroeid. Inmiddels hebben Amazon-klanten in 20 landen toegang tot “Prime Day”-aanbiedingen. Normaliter organiseert de Amerikaanse webgigant eenmaal per jaar zo’n event – regulier rondom juli. In 2022 staat Prime Day ook alvast gepland in juli, specifiek vanaf 12 tot 13 juli. Amazon lijkt dit jaar echter meer voor zijn Prime-klanten in petto te hebben, met een tweede Prime Day in het ‘vierde kwartaal’, melden Business Insider en CNBC.

Prime Day 2.0 in 2022

Beide publicaties zeggen informatie te hebben ingezien van Amazon-verkopers die uitwijst dat er in oktober een ‘Prime Fall Deal Event’ zal plaatsvinden. Welke deals Amazon precies zal scharen onder dit Prime Day-koopjesfestival, is nog niet geheel duidelijk. Business Insider zegt te weten dat het zal gaan om een Prime Day 2.0, met aanbiedingen voor “tv’s, sneakers en andere producten”. Wel is het de vraag of Prime Day 2.0 net zo groot wordt als het doorgewinterde Prime Day-koopfestijn. Prime Fall Deal vindt volgens de geruchten immers plaats vlak voordat de Black Friday-deals losbarsten.

Dat Amazon in 2022 met een extra koopfestijn op de proppen komt, is mogelijk een gevolg van de stilgevallen groei die de webwinkel raakt. Tijdens de pandemie zag Amazon het aantal verkopen via zijn webwinkels in rap tempo stijgen. Door de stijgende inflatie en einde van maatregelen in kader van Corona, is die groei omgezet tot een stagnatie. Met een tweede Prime Day-event is het voor Amazon wellicht mogelijk om klanten aan te zetten meer te blijven kopen via zijn webwinkels.

Koopjesjagen bij de Prime Day

Voor het eerstvolgende Prime Day-koopjesfestijn zijn we in België nog aangewezen op de Duitse, Franse of Nederlandse Prime Day-deals. Mogelijk ligt dat voor het tweede Prime Day-event dat in oktober plaatsvindt net wat anders. Recent werd bekend dat Amazon namelijk van plan is om een Belgische variant van Amazon te lanceren.

Tot die tijd is het voor het Prime Day-festival dus nog wel vereist om in een van de andere landen een Prime-abonnement af te sluiten. In Nederland kost zo’n Prime-abonnement 2,99 euro. Hiermee zal je niet alleen toegang krijgen tot de Prime Day-deals, maar ook de gratis Prime-bezorging, Prime Video, gratis onbeperkte cloudopslag voor foto’s en toegang tot Twitch-voordelen.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?