Nieuws

‘OPPO lanceert Watch 3 met Wear OS op 10 augustus’

beste smartwatch
Het is zover, de OPPO Watch 3 is in aantocht en wordt vermoedelijk op 10 augustus gelanceerd. Het is de eerste smartwatch met Qualcomms Snapdragon W5 Gen 1-chipset.

OPPO lanceerde vorig jaar voor het laatst een smartwatch gebaseerd op Wear OS. De Watch 2 werd eind juli gelanceerd, maar verscheen nooit in onze regio op de markt. Wel verkoopt het Chinese bedrijf in onze contreien nog altijd de eerste generatie OPPO Watch. Vermoedelijk zal dat, mits de geruchten het bij het juiste eind hebben, binnenkort veranderen. OPPO zou namelijk op 10 augustus de Watch 3 willen lanceren, meldt Digital Chat Station.

OPPO Watch 3 met W5 Gen 1-chipset

De doorgaans betrouwbare geruchtenverspreider meldt in zijn post op Weibo geen verdere details over de smartwatch. Wel maakte Digital Chat Station eerder bekend dat het horloge beschikbaar komt in drie varianten. Ten minste één van die varianten wordt aangedreven door de Wear 5 Gen 1-chipset van Qualcomm, die het bedrijf recent introduceerde. Bij de lancering bevestigde het Amerikaanse chipconcern dat OPPO en Mobvoi de eerste partners zouden zijn die de W5 Gen 1 SoC gaan inzetten.

Met de nieuwe Snapdragon-chipset bespaart OPPO flink op het batterijverbruik. Qualcomm zegt dat de Snapdragon W5 Gen 1 tot 50 procent zuiniger omspringt met energie en 30 procent sneller is dan de Wear 4100-chipsets uit 2019. Hoe dit uitpakt in de praktijk, blijft natuurlijk altijd nog maar de vraag. Geruchten over de OPPO Watch 3 wijzen wel op een verbeterde batterijduur, maar in welke mate is niet bekend.

Verdere details over de smartwatch zijn vooralsnog niet bevestigd. Wel lekte uit dat OPPO van plan zou zijn een LTPO-scherm met variabele verversingsfrequentie in te zetten. Ook bevat de Watch 3 Apollo’s 4 Plus chipset, om lichte taken van de Snapdragon Wear-chipset naar over te hevelen naar een zuinigere processor. Tot slot zal OPPO’s horloge voorzien worden van ECG en verschijnt hij in het zwart, donkergrijs en lichtgoud.

OPPO Watch 3
Beeld: Digital Chat Station

OPPO meets Apple Watch-ontwerp

Geruchtenverspreider Digital Chat Station heeft aansluitend op de lanceringsdatum ook beelden van de OPPO Watch 3 gepubliceerd. Net als de eerste en tweede generatie OPPO-smartwatches, lijkt het horloge veel op de smartwatches van Apple. Op de render zien we een tweetal ontwerpen, waarvan één met draairing, terwijl de ander enkel een drukknop krijgt. Welk ontwerp OPPO verkiest voor het W5 Gen 1-aangedreven model van de Watch 3, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business