Urbanista Phoenix

Geen oplader bij de hand maar wil je wel altijd kunnen genieten van draadloos geluid? Eerder bracht Urbanista draadloze hoofdtelefoons uit met zonnepanelen en ditmaal introduceert het de Phoenix-oortjes met dezelfde techniek.

Advertentie

Nadat Urbanista vorig jaar een paar over-ear hoofdtelefoons introduceerde met zonnepanelen in de hoofdband, laat het dezelfde technologie nu zien op volledig draadloze oortjes. Op de Phoenix is het Powerfoyle-zonnepaneel, dat ontwikkeld werd door Exeger, verwerkt in de draadloze case.

Indien je de oortjes langer draagt, moet je ze dus wel alsnog in de case steken om ze bij te laden. Die case kan gelukkig voortaan wel zonder bijladen met de usb-c-poort, die wel alsnog op de oplaadcase aanwezig is. Het concept van oneindige batterijduur zoals we hebben gezien op de Los Angeles hoofdtelefoons van Urbanista wordt daarmee wel enigszins onderuitgehaald.

Phoenix draadloze oortjes

Volgens Urbanista bieden de oortjes telkens een batterijduur van maximaal 8 uur. Met de case komt de maximale totale batterijduur van één volledige lading uit op 32 uur. Dit is zonder dat de case door de zon wordt bijgeladen. Elk uur dat de case in de zon spendeert, levert volgens de fabrikant ook één uur batterijduur op, al hangt dat vermoedelijk ook af van de sterkte van de zon en of het hele paneel van zon voorzien wordt.

Urbanista Phoenix draadloze oortjes

Hoewel Urbanista het zonnepaneel ziet als een onderscheidende functionaliteit, is het de vraag of er werkelijk veel voordeel uit gehaald kan worden. Met de Los Angeles hoofdtelefoon wordt de zon via het zonnepaneel in de hoofdband opgevangen. Gezien dat op de Phoenix via de case moet, die vaak niet in de zon ligt en eerder in de tas of broekzak gestoken wordt, is dat voordeel beperkter. Koop je deze oortjes, dan zul je jezelf er dus aan moeten herinneren om de oplaadcase in de zon te leggen.

Actieve ruisonderdrukking

Verder bieden de oortjes ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking en een transparantiemodus om je omgevingsgeluid in je oortjes te horen. Ze zijn ook IPX4 waterbestendig, bieden ondersteuning voor Bluetooth 5.2 en hebben multipoint-ondersteuning om meerdere apparaten tegelijk connectie te laten maken met de Phoenix-oortjes.

Urbanista zegt dat de Phoenix in-ear hoofdtelefoon vanaf het vierde kwartaal van 2022 te koop zal zijn tegen een prijs van 149 euro. Bij welke retailers in België de oortjes beschikbaar zullen zijn is op dit moment niet bekend. Het bedrijf verkoopt zijn producten ook via zijn eigen webwinkel.