Nieuws

Gerucht: iPhone 14 Pro wordt duurder dan iPhone 13 Pro

iPhone 14 serie
Aanhoudende inflatie lijkt nu ook Apple te treffen. Het merk zou de iPhone 14 Pro duurder maken dan zijn voorganger, de iPhone 13 Pro. Dit heeft ook te maken met een gewijzigde iPhone line-up.

Apple is voor het eerst sinds 2017 van plan de prijzen van de duurste iPhone-modellen te verhogen, dat meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo van TF Securities. Kuo meldt niet in welke mate de prijzen van het topmodel gaan stijgen, maar zegt in een tweet wel dat hij een stijging van 15 procent verwacht in de gemiddelde vraagprijs van de iPhone 14-serie, tot rond de 1.000 à 1.050 dollar.

iPhone 14 Mini verdwijnt

Verwacht wordt dat de gestegen prijzen onder andere het gevolg zijn van inflatie. Tegelijkertijd stuurt het Amerikaanse bedrijf bij de komst van de 14-serie het goedkopere Mini-model de laan uit. De line-up, zoals deze tot op heden is uitgelekt, komt daarmee te bestaan uit de iPhone 14, 14 Max, 14 Pro en 14 Pro Max. Opvallend is de komst van de iPhone 14 Max, die het gat tussen de iPhone 14 en 14 Pro opvult. Met de iPhone 13-serie zat er nog een gat van 250 euro tussen de 13 en 13 Pro. Die zal vanaf de 14-serie dus worden opgevuld. Tegelijkertijd is het denkbaar dat Apple de prijzen tussen de 14 en 14 Pro iets oprekt, nu de 14 Max het middensegment bedient.

Toch lijkt er enige onenigheid te bestaan over de prijsverhogingen die Apple doorvoert. In juni stelde Dave Ives van Wedbush Securities dat Apple de prijzen van de iPhone 14 met 100 dollar zou verhogen ten opzichte van de iPhone 13. Koreaanse geruchtenverspreider Lanzuk meldt weer een ander verhaal, en stelt dat enkel de prijzen van de Pro-modellen worden verhoogd. Gezien de geruchten van de grote vernieuwingen die we gaan terugzien op de Pro-modellen, zou dat niet als een verrassing komen.

Apple zou grote aanpassingen in de 14-serie namelijk voorbehouden aan de Pro-modellen. Het gaat dan onder andere om het vernieuwde design met hole-punch gaten in het scherm voor Face ID, en de nieuwste Apple Bionic A16-chipset.

Lancering Apple iPhone 14 serie

Een uitnodiging voor het Apple Event waar we kennis maken de iPhone 14-serie is vooralsnog niet verschenen niet, maar naar verwachting vindt deze in september plaats. Vermoedelijk verschijnt de 14-serie vervolgens voor eind september in de winkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business