JerryRigEverything OnePlus 10T

Eigenaren en aanstaande kopers van de OnePlus 10T opgelet: het toestel buigt mogelijk doormidden als er veel druk op komt te staan, ontdekte YouTuber JerryRigEverything.

Advertentie

Begin dit jaar nam JerryRigEverything de OnePlus 10 Pro onder de loep. Die telefoon gaf helaas de geest nadat de YouTuber met zijn handen het toestel probeerde te buigen. Zack Nelson, zoals hij in het echt heet, was hoopvol dat de OPPO-dochter het ontwerp van de 10T voldoende aangepast zou hebben om een catastrofale breuk te voorkomen. Hij concludeert in zijn video dat er wel degelijk – hoewel onvoldoende – aanpassingen zijn gedaan om dit te bereiken.

OnePlus 10T breekt doormidden

Nelson begon de duurzaamheidstesten bij het scherm van de 10T, dat voorzien is van Gorilla Glass 5, in tegenstelling tot Gorilla Glass Victus op de 10 Pro. Hierbij zien we geen grote verschillen; daarbij is Gorilla Glass immers nog altijd slechts gehard glas, dat op niveau 6 van de hardheidsschaal krast. In het geval van Gorilla Glass Victus moet de combinatie van val- en krasbestendigheid zijn verbeterd – daar merk je dus weinig van voor krassen op het scherm.

De laatste test die de YouTuber uitvoert is zijn befaamde buigtest. Hierbij probeert hij smartphones en tablets met zijn handen doormidden te buigen. Verreweg de meeste telefoons komen door deze test zonder zichtbare schade op te lopen. OnePlus’ 10T is daar een uitzondering op. Nadat Zack het toestel vanaf de voorkant buigt is er nog geen schade zichtbaar. Bij het buigen vanaf de achterkant volgt echter een catastrofale breuk in het plastic frame van de telefoon.

Nadat de breuk ontstaat vouwt het toestel doormidden. Hiermee lijkt de breuk vergelijkbaar met die van de 10 Pro, die eveneens als een boek vouwde tijdens de buigtesten van JerryRigEverything. Voor OnePlus lijkt het inmiddels een traditie te worden; het frame van de OnePlus Nord brak eveneens in zijn buigtesten. Tegelijkertijd heeft het ook meerdere overwinningen geboekt. Zo kwam de OnePlus 9 Pro zonder enige schade uit zijn (buig)testen.

Wat moet je hieruit meenemen?

Het met je handen doormidden kunnen buigen van een smartphone als de 10T klinkt best heftig. Je mag je echter beseffen dat er behoorlijk wat spierkracht gebruikt moet worden om dit te bereiken; meer kracht dan je er zelf waarschijnlijk ooit op gaat zetten. Daarnaast voert Nelson zijn testen uit met één toestel en zonder daarvoor bestempelde apparatuur, waardoor niet te verifiëren is of de problemen werkelijk representatief zijn voor alle toestellen die van de productielijn rollen.

Wel blijft het verstandig om voorzichtig om te gaan met de OnePlus 10T. Een hoesje misstaat alvast niet, en wellicht vereist de 10T wel wat extra zorg dat je er niet per ongeluk op gaat zitten door hem in je broekzak te steken.