Nieuws

Microsoft voegt nog meer advertenties toe aan Outlook op Android en iOS

Microsoft Outlook app op Android
Microsoft Outlook is één van de populairste e-mailapplicaties voor Android en iOS. Helaas krijgt de populairste e-mailapp ditmaal niet te ontwijken reclames.

Voor niets komt enkel de zon op. Gebruikers van de Microsoft Outlook e-mailapp op Android en iOS hoeven weliswaar niet voor de app te betalen, maar gaan via een omweg toch inkomsten genereren. Microsoft heeft de voorbije maanden namelijk werk verzet om meer reclames in de app te plaatsen – hierdoor wordt het voor gebruikers onmogelijk om de advertenties te ontlopen. Het is niet de eerste keer dat Microsoft reclame weergeeft in zijn Outlook-diensten. De webversie van de mailapplicatie – althans voor niet-Microsoft 365 klanten – bevat al jaren advertenties.

Meer reclame in Microsoft Outlook

Gebruikers krijgen na de wijziging onafhankelijk van de ingestelde indeling reclames te zien. Wordt de Focus mailbox ingesteld, dan zijn de advertenties enkel in het tabblad Overig te zien. Bij een normale indeling worden er altijd advertenties weergegeven in de inbox. Voor degenen die het liefst zo min mogelijk reclames te zien krijgen, is er dus nog een manier om ze (deels) te ontwijken.

De getoonde advertenties in Microsoft Outlook hebben volgens The Verge veel weg van e-mails. De reclame wordt namelijk bovenaan de mailbox weergegeven in het uiterlijk van een e-mail. Enkel de tekst ‘Ad’ maakt duidelijk dat het om een advertentie gaat. Zodra gebruikers op de reclame klikken, opent deze zich in de in-app browser. Net als in de Gmail e-mailapplicatie van Google is het mogelijk de reclame weg te vegen. De vreugde die men dan ervaart, is wel van korte duur. Microsoft vult deze advertentieruimte namelijk automatisch weer op met nieuwe reclame.

Of Microsoft op ten duur van plan is om ook in de Focus-mailbox advertenties te weergeven is niet bekend. Voor gebruikers met het Microsoft 365-abonnement wijzigt niets. Zij krijgen geen reclame te zien in de web- of mobiele versies van Outlook. De zet van Microsoft lijkt alvast niet populair bij Outlook-gebruikers. Zowel op Reddit als in de App Store reageren gebruikers gefrustreerd over de toegevoegde reclames. De vraag daarbij is: mag je daarover klagen bij een gratis dienst?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business