Nieuws

Chromecast met Google TV krijgt binnenkort een goedkopere broer

Chromecast met Google TV
Vind je de Chromecast met Google TV nog wat te duur? Google komt zeer binnenkort met een goedkopere broer die slechts 40 euro kost en waarschijnlijk de Chromecast 3 opvolgt.

Google lanceerde een tweetal jaren geleden de Chromecast met Google TV. Voor het eerst kreeg de Chromecast-lijn een volwaarde interface in de vorm van Google TV en kon je hem zonder je telefoon bedienen middels de meegeleverde afstandsbediening. Het werd ook gelijk de ‘duurste Chromecast’ die Google introduceerde met een adviesprijs van 69 euro. Consumenten die willen genieten van de voordelen van Google TV zonder de hoofdprijs te betalen kunnen binnenkort mogelijk terecht bij de opvolger van de Chromecast 3 uit 2018, meldt WinFuture op basis van bronnen uit de retailsector.

Chromecast 3 opvolger

WinFuture ontdekte in juni al dat Google een ‘Streaming Media Player’ had gecertificeerd bij de FCC, de Amerikaanse keuringsinstantie van mobiele apparatuur. Dit apparaat kon aangesloten worden op een televisie en moest bediend worden middels een afstandsbediening. Bovendien werd bekend dat de ‘Streaming Media Player’ videostreaming mogelijk zou maken aan Full HD, 60 Hz. Hoewel de FCC-documenten niet spraken over een Chromecast, was al op te maken dat Google werkte aan nieuwe Chromecast-variaties.

Wanneer de Chromecast zou verschijnen bleef nog onbekend. Daar komt nu verandering in. Volgens de website zijn de eerste exemplaren van de nieuwe Chromecast al bij de eerste dealers verschenen. Dit wijst erop dat de lancering mogelijk binnen enkele weken plaatsvindt. Gezien Google in oktober – 6 oktober om precies te zijn – de Pixel 7-serie en Pixel Watch introduceert, is de verwachting dat het goedkopere broertje van de Chromecast met Google TV op dezelfde datum wordt geïntroduceerd.

Kost slechts 40 euro

Verwacht wordt dat de nieuwe mediastreamer van Google zo’n 40 euro gaat kosten. Mogelijk dient hij daarmee als opvolger van de huidige Chromecast 3, die in 2018 werd aangekondigd en nog altijd verkocht wordt voor 39 euro. Gezien de komst van de afstandsbediening en daarmee vermoedelijk ook Google TV naar de hardware, is het echter de vraag of Google die prijs kan aanhouden. Als dat lukt, dan blijft de vraag welke componenten daaronder moeten lijden.

Uit onze review van de Chromecast met Google TV bleek al dat de hardware niet vlot genoeg was om het besturingssysteem aan te drijven. Nu de prijs verder zakt, is het maar de vraag of Google – zeker met de oplopende tarieven door de wereldwijde inflatie – de nieuwe Chromecast wel vlot zal kunnen laten draaien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business