Nieuws

Apple lost trillende camerasensor iPhone 14 Pro op in iOS 16.0.2

iOS 16.0.2 oplossing trillingen iPhone 14 Pro
Apple heeft iOS 16.0.2 uitgebracht om het probleem met de trillende camerasensoren op te lossen. Het loste ook een viertal andere problemen op. De update is nu beschikbaar.

Gebruikers maakten afgelopen weekend melding van trillende camerasensoren op hun iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Opvallend was dat de sensoren door de hevige trillingen in apps als TikTok en Snapchat een ratelend geluid maakten. Vermoed werd dat de trillingen werden veroorzaakt door de optische beeldstabilisatie van de Pro-modellen. Een reactie vanuit Apple bleef eerder deze week uit; daar komt nu echter verandering in. De iPhonegigant meldt dat het iOS 16.0.2 heeft uitgebracht om de vibraties weg te nemen.

Probleemfixes in iOS 16.0.2

Apple meldt op de supportpagina voor iOS 16.0.2 dat het ook een viertal andere problemen op heeft gelost. Hieronder zullen wij die problemen elk kort overlopen.

1. Meldingen van het klembord

Apps kunnen vanaf iOS 16 niet zomaar je klembord uitlezen. Hiervoor moet je elke app afzonderlijk toestemming geven. Wat ons betreft een belangrijke beveiligingsmaatregel, maar Apple ging er tot iOS 16.0.2 wel iets te scheutig mee om. Sommige gebruikers kregen namelijk meermaals per app de vraag of ze écht iets wilde plakken, terwijl ze al toestemming hadden gegeven. Niet onoverbrugbaar, maar wel irritant als je snel iets wil plakken. Die melding zal in het vervolg gelukkig wegblijven.

2. Zwarte schermen na setup

Voor andere gebruikers leverde de iOS 16-update problemen op bij het instellen van een nieuwe of vers-herstelde smartphone. Tijdens het instellen kregen zij namelijk een zwart scherm te zien. Door dit zwarte scherm kon het instellen van een iPhone niet worden afgerond. Apple zegt dit te hebben opgelost in de iOS 16.0.2-update. Eigenaren die dit probleem ervaarden moeten deze update vanaf hun computer installeren.

3. Werking van touchscreen

Voor iPhone X, XR en iPhone 11-gebruikers leverde de iOS 16-update soms problemen op met het touchscreen. In sommige gevallen werkte deze niet of inaccuraat als het scherm vervangen is door een nieuw exemplaar.

4. VoiceOver werkt niet (meer)

Hoewel de VoiceOver-functie in principe bleef werken – waarmee de iPhone menu-elementen kan uitspreken voor blinden of slechtzienden – werd deze functie soms wel automatisch uitgeschakeld na een herstart. Apple zegt dat probleem nu te hebben verholpen waardoor de functie ingeschakeld zal blijven na een herstart.

Installeer de iOS-update

Apple voegde ook een beveiligingspatch toe aan de iOS 16.0.2-update maar benoemt niet specifiek welk beveiligingslek het heeft opgelost. De pagina over de beveiligingsupdate noemt ook geen CVE. Mogelijk onthult Apple pas later de details van de update als een bredere doelgroep de update op zijn toestel heeft staan.

Het is hoe dan ook een goed idee om de iOS-update op korte termijn te installeren. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business