Nieuws

Dit is nieuw in Android 12 voor de Chromecast met Google TV

Chromecast met Google TV
© Unsplash / Victor Carvalho
Android 12 is eindelijk beschikbaar op de Chromecast met Google TV 4K uit 2020. Dit zijn alle nieuwe functies die de update te bieden heeft.

Bij de introductie van de HD-variant van de Chromecast met Google TV beloofde Google al met een Android 12 update voor de 4K-variant te komen. Wanneer de update zou uitrollen, bleef onbekend. 9to5Google meldt intussen dat de update voor de streamingdongle van start is gegaan. Hierdoor zal de Android 12 update in de loop van de komende weken voor iedereen beschikbaar komen. Als we de update doorlopen, blijkt het aantal vernieuwingen behoorlijk tegen te vallen.

Android 12 voor Chromecast met Google TV

Hieronder hebben we de belangrijkste vernieuwingen voor de Chromecast met Google TV op een rij gezet. Let wel, de update is specifiek voor de 4K-versie van de Google TV-aangedreven Chromecast, die Google in 2020 introduceerde. De HD-versie die sinds september beschikbaar is werd met deze Android-versie geleverd.

1. Variabele beeldverversing

Google heeft de firmware van de Chromecast met Google TV (4K) aangepast zodat het de framerate die het naar je tv streamt kan gelijkstellen aan de beelden die worden afgespeeld. Video’s worden zo vloeiender weergegeven, onafhankelijk van de bron van het afgespeelde materiaal.

2. Aangepaste privacy-instellingen

Gebruikers kunnen voortaan apps de toegang tot een aangesloten camera of microfoon ontzeggen. Apps kunnen hierdoor niet zonder je medeweten de camera of microfoon gebruiken. Dit kan handig zijn voor degenen die graag een webcam aansluiten op hun Chromecast om op het ‘grote scherm’ te videobellen.

3. Nieuwe beveiligingspatches

Je Chromecast met Google TV (4K) is na deze update weer een pak veiliger. Google zegt de patches te hebben bijgewerkt van mei 2022 naar september 2022. Of er beveiligingsproblemen zijn opgelost die specifiek met de Chromecast te maken hebben, is niet bekend. Nieuwe beveiligingspatches zijn – wat ons betreft – in elk geval altijd welkom.

Installeer de update

Klinkt leuk, maar hoe haal je de update binnen op je Chromecast met Google TV? Navigeer hiervoor via je profielicoontje op het startscherm naar Instellingen -> Systeem -> Over -> Systeemupdate. De update wordt automatisch ‘binnengehaald’ zodra hij beschikbaar is. Is Android 12 voor jou nog niet beschikbaar, probeer het dan zeker later nog eens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business