Nothing
Beeld: Nothing

Nothing zou werken aan de Ear (2), opvolgers van de Ear (1) volledig draadloze oortjes. Het design lijkt alvast volledig op dat van zijn voorganger.


Over twee dagen lanceert Nothing de Ear (Stick). Een geheel nieuw paar draadloze oortjes die beter te vergelijken zijn met de AirPods van Apple. Nothing ziet ze dan ook niet als opvolger van de Ear 1’s, maar eerder als een nieuw model om een ander segment te bedienen. Intussen zou het Britse merk wel werken aan een opvolger van de Ear 1, dat meldt geruchtenmaker Kuba Wojciechowski. Uit een viertal renders die Wojciechowski met 91Mobiles deelde, blijkt dat de ‘uiterlijke aanpassingen’ klein zijn.

Nothing Ear (2)

Op de renders van Wojciechowski zien we een ontwerp dat we kennen van de Ear (1), met een steel met een doorzichtig ontwerp. De bovenzijde van de oortjes is gemaakt van wit plastic, en om links en rechts aan te duiden, dragen de oortjes respectievelijk een wit en rood stipje. Zelfs de tekst op de oortjes is gelijk aan die van de Nothing Ear (1), met als enige verschil dat de 1 is vervangen door een 2.

Nothing lijkt zich ook niet geroepen om het ontwerp van de laadcase aan te passen. Die is nog altijd vierkant, gemaakt van doorzichtig plastic met binnenin de tekst ‘ear (case)’. Onbekend is of we, net als bij de eerste generatie, weer een smokey-variant van de draadloze oortjes krijgen.


Nothing Ear 2

Eveneens onbekend is of Nothing intern wel aanpassingen heeft doorgevoerd. De eerste generatie bood ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking, bevatte drivers van 11,6 millimeter en zonder actieve ruisonderdrukking moesten ze tot 5,7 uur meegaan op één lading – dit loopt terug naar vier uur met ruisonderdrukking ingeschakeld, aldus het Britse merk.

Hoger prijsniveau

Eén ding is alvast een zekerheid, de Ear (2) zullen niet zo aantrekkelijk geprijsd zijn als hun voorgangers. De start-up vroeg bij de lancering slechts 99 euro voor de volledig draadloze oortjes. Die prijs wordt vanaf 26 oktober verhoogd naar 149 euro. Nothing CEO Carl Pei wijt dit aan hogere kosten en een geëvolueerd product door de uitgerolde software-updates. Tegelijk houdt de aanhoudende inflatie bedrijven als Nothing in zijn greep, en zijn ze daardoor genoodzaakt hun prijzen te verhogen.

Tegen welke prijs we de Ear (2) mogen verwachten is niet bekend. Gezien ze als opvolger dienen van de Ear (1), is het aannemelijk dat ze vergelijkbaar geprijsd zullen zijn met hun voorganger.