Huawei Pocket S header

De Huawei Pocket S is de goedkoopste vouwbare telefoon ter wereld, met een adviesprijs van omgerekend 830 euro. Of hij ook naar Europa komt is nog onbekend.


Plooibare telefoons zijn vaak prijziger dan hun vaste tegenhanger. Voor een Galaxy Z Flip 4 betaal je bijvoorbeeld 1.099 euro, terwijl hij op papier vergelijkbaar is met de Galaxy S22+ die 919 euro kost. Toch zijn ze al een pak goedkoper geworden. Dat zagen we ook bij de Motorola Razr, die zijn prijs in 2 jaar tijd zag zakken van 1.499 naar 1.199 euro. Huawei doet daar nu een schepje bovenop door de markt te betreden met de Pocket S, een budgetvariant op de P50 Pocket. Omgerekend kost de Pocket S 830 euro (5.988 Chinese Yuan).

Huawei Pocket S

Daarmee is de smartphone flink goedkoper dan de P50 Pocket, die in Europa beschikbaar kwam voor 1.599 euro. Daarvoor lever je eigenlijk vooral in op de rekenkracht van de smartphone, aangezien je op de Pocket S een Snapdragon 778G-chipset krijgt. De P50 Pocket gebruikte nog de Snapdragon 888 – niet de nieuwste chipset, maar wel één uit het high-end segment van Qualcomm. Je levert ook in op opslagcapaciteit, die van 256 GB naar 128 GB daalt én je mist één camera: de 32 Mp UV-sensor.

Huawei Pocket S

Andere specificaties van de Huawei Pocket S zouden gelijk zijn aan de high-end P50 Pocket. Zo krijgt het plooibare toestel hetzelfde 6,9-inch OLED-scherm met 120 Hz beeldverversing. Ook voor het buitenom gelegen coverscherm gebruikt Huawei hetzelfde 1-inch exemplaar. Op dit scherm zie je je meest recente notificaties, navigatie-instructies en kun je afspelende media bedienen.


Lancering in Europa

De Pocket S moet vanaf volgende week in China beschikbaar zijn. Onbekend is of het toestel ook in Europa gelanceerd wordt. Sinds het instellen van de Amerikaanse handelsblokkade in 2019 zien we steeds minder Huawei-telefoons op Westerse markten verschijnen. Dat heeft er met name mee te maken dat de vraag naar telefoons van het merk is ingezakt sinds Huawei de Play Store niet op zijn telefoons mag meeleveren.

Huawei levert zijn toestellen inmiddels af met zijn eigen HarmonyOS. Dat geldt ook voor de S, die op HarmonyOS 3.0 draait. Ondanks de eigen naamgeving is het OS nog altijd gebaseerd op Android.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?