OnePlus 11

Voorafgaand aan de lancering van de OnePlus 11 op 4 januari 2023 heeft het merk nu beelden van de high-end smartphone gedeeld. De beelden bevestigen eerdere renders van de smartphone.


We kregen de OnePlus 11 in september voor het eerst op beeld te zien. Dat was nog via renders van geruchtenverspreider OnLeaks. Hoewel de lekker inmiddels een zeer goede staat van dienst heeft, is het altijd afwachten of alle elementen terechtkomen in het definitieve ontwerp. Nu een reeks officiële afbeeldingen zijn gepubliceerd kunnen we daar bevestigend op reageren. We zullen, in tegenstelling tot bij de OnePlus 10 Pro, dit jaar dus geen grootscheepse designwijzingen zien.

Enkel het ontwerp van de cameramodule ging volledig op de schop. Weg is de langwerpige module en de Hasselblad-branding aan de zijkant. De overloop van de module in het frame bleef behouden, terwijl de module zelf in een cirkel werd geplaatst. Voor de indeling behoudt OnePlus het kookeiland-idee, met een drietal cameramodules en één flitser in een vierkante oriëntatie. Voor degenen die bij de OnePlus 10 Pro liepen te schreeuwen over de tekst in de flitsermodule: ook dat is aangepast en voor tekst is geen ruimte meer, buiten het Hasselblad-logo in het midden.

OnePlus 11 afbeelding - 2
De OnePlus 11 verschijnt in het zwart en groen

De plaatsing van de volume- en powerknop blijven gelijk aan dat van de 10 Pro en ook de alert-slider keert terug op zijn oude maar vertrouwde plek aan de rechterzijde. Hoe de voorzijde van de OnePlus 11 er exact uit komt te zien, blijkt niet uit de officiële beelden. Toch lijkt het erop dat we ook daar vrij weinig bijzonders gaan zien, met nog altijd een 6,7 inch scherm en een hole-punch notch.


Specificaties OnePlus 11

Het scherm van 6,7 inch heeft volgens een certificaat van overheidsinstantie TENAA een QHD-resolutie en een 120 Hz beeldverversing. De processor van de OnePlus 11 betreft de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, gecombineerd met 12- of 16 GB LPDDR5X werk- en 256- of 512 GB UFS 4.0 opslaggeheugen. OnePlus zou verder voorzien in een batterij van 4.700 mAh met 100 watt snelladen, een 50 Mp primaire camera, 48 Mp groothoekcamera en een 32 Mp telefotocamera.

Of die specificaties ook elk juist zijn, moet blijken bij de lancering. De OPPO-dochter houdt op 4 januari het lanceringsevenement in China, terwijl de internationale lancering op 7 februari plaats zal vinden tijdens het Cloud 11-evenement in India.