Nieuws

Dit zit er in de doos van de OnePlus 11

OnePlus 11 afbeelding - 2
Als je een oplader wil bij je high-end smartphone zul je die steeds vaker moeten kopen. OnePlus lijkt die trend vooralsnog te ontwijken en levert de OnePlus 11 met een VOOC-oplader.

Fabrikanten als Apple, Samsung en Sony leveren al enige tijd geen opladers meer mee bij hun high-end smartphones. Ze sparen hiermee naar eigen zeggen het milieu, maar zie het ondertussen zeker ook als het verlagen van de BOM (Bill Of Materials) van een smartphone. Enerzijds kost een oplader natuurlijk geld om te maken en anderzijds nemen opladers ruimte in beslag in de doos. Van zodra je miljoenen dozen moet verschepen weegt dat uiteindelijk flink door in de verzendkosten.

OnePlus 11 komt inclusief oplader

Bij OnePlus lijkt die kostenpost niet tot kopzorgen te leiden: de OnePlus 11 wordt gewoon geleverd inclusief een passende oplader. Hiermee verkiest het merk dezelfde strategie als OPPO, niet geheel verrassend het zusterbedrijf van OnePlus, en Xiaomi. Van OPPO is bekend dat het bedrijf laders blijft meeleveren omdat z’n VOOC-snelladers niet in de winkelschappen liggen. Consumenten die voor het eerst een OPPO-telefoon kopen, zouden hierdoor zonder VOOC-snellader komen te zitten en kunnen niet de maximale snellaadcapaciteit benutten.

Gezien OnePlus een zusterbedrijf van OPPO is en ze dezelfde VOOC-oplaadtechniek gebruiken, is het aannemelijk dat de verklaring ook voor OnePlus-smartphones geldt. Verwacht wordt dat de OnePlus 11 geleverd wordt met een VOOC-snellader van ten minste 100 watt. Dat is sneller dan de snellader die bij de 10 Pro werd geleverd (80 watt). Tegelijk is het wel trager dan de 150 watt VOOC-snellader van de 10T.

OnePlus 11 oplader

Tot zover de oplader. In de doos van de OnePlus 11 vinden we uiteraard ook de oplaadkabel en sim-tool. We vinden daarbij nog een reeks stickers en een zwart hoesje. Ongeweten is of er een groen hoesje geleverd wordt bij de groene variant van de OnePlus 11. Welke kleur je ook krijgt: het is zeker en vast handig als tijdelijk hoesje, of zelfs een hoesje voor de lange termijn. Gezien het hoesje niet gemaakt is van doorzichtig plastic hoef je je alvast geen zorgen te maken over ‘vergeling’ van het tpu-materiaal.

Lancering op 7 februari

OnePlus’ lancering van de OnePlus 11 vindt plaats op 7 februari tijdens het Cloud 11-evenement. Dit event staat in het teken van de high-end smartphone én de nieuwe OnePlus Buds Pro 2. Meer weten over de specificaties van de 11? We hebben alle details al eens voor je op een rijtje gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business