Nieuws

Instagram-detox nu nog makkelijker met Quiet Mode

Instagram
Foto van Instagram-app op iOS-toestel - Beeld: Solen Feyissa / Unsplash
Instagram introduceert vandaag de Quiet Mode. Met de modus ingeschakeld krijgen volgers die je een bericht sturen een opmerking te zien dat je er geen melding van ontvangt.

Meta schrijft dat de functie nodig is om ‘grenzen te stellen voor volgers en vrienden’. Van zodra je de modus hebt ingeschakeld, ontvang je dus geen meldingen van inkomende berichten. Ook past Instagram automatisch de status op je profiel en in DM’s aan naar “In stille modus”. Zodra een van je volgers een DM stuurt terwijl je in Quiet Mode zit, wordt een auto-reply getoond om te laten weten dat je geen melding van het bericht ontvangt. Meta zegt zich met de stille modus te focussen op tieners.

Quiet Mode voor tieners

Zij krijgen ‘s avonds in Instagram een melding te zien om de stille modus in te schakelen. Ben je geen tiener meer, dan moet je er dus zelf aan denken. Je kan de Quiet Mode ook inplannen zodat je alvast iedere dag verzekerd bent van een meldingvrije avond. Ook andere Instagram-meldingen worden in Quiet Mode namelijk uitgeschakeld, niet alleen die van DM’s. Volgens Instagram moet dit leiden tot ‘minder afleiding’ tijdens het autorijden of studeren. Dat kan overigens de hele dag door – de stille modus is ook gewoon voor overdag geschikt.

Voorlopig komt de functie niet beschikbaar in België en Nederland. Instagram rolt de functie nu uit in de VS, Canada, het VK, Ierland en Australië. Het bedrijf zegt dat de stille modus later naar meer landen komt, maar noemt geen specifieke selectie aan landen die gaan volgen. Ook benoemt het bedrijf niet wanneer het de uitbreiding wil doorvoeren.

Instagram Quiet Mode

Invloed Instagram op tieners

Meta komt met de stille modus nadat een onderzoek de ‘kwalijke’ invloed van Instagram op tieners uitwees. Eerder werd bekend dat Instagram met algoritmen probeert te bepalen of content mogelijk schadelijk is voor de geestelijke gezondheid van tieners. Ook kregen ouders de mogelijkheid om mee te kijken op de tijdlijn van hun kinderen en besloot het platform tot meer contentvariatie op de ‘tijdlijn’ van jongeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business