Nieuws

Honor stuurt teasers uit voor Magic 5 Pro vlaggenschip

Honor Magic 5 Pro teaser
Honor heeft via verschillende teaservideo's de Magic 5 Pro onder de aandacht gebracht. De ex-Huawei-dochter lanceert de Magic 5 Pro op 27 februari.

Honor lanceerde vorig jaar zijn eerste vlaggenschip-smartphone, de Magic 4 Pro. In België werd die smartphone nooit officieel op de markt gebracht. Wel keerde het merk terug in onze contreien met de midrange Honor 70. Mogelijk staat dat te veranderen met de Magic 5 Pro die het merk tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona lanceert. Hoewel eerder al bekend raakte dat het bedrijf de Magic 5 Pro tijdens dat evenement wil lanceren, heeft het ditmaal de nodige details onthuld.

Kopie van Magic 4 Pro?

Via YouTube zijn vier teaservideo’s verschenen, waarbij elke video een specifiek hoogtepunt van de Magic 5 Pro uitlicht. Nog zonder op die hoogtepunten in te gaan springt meteen één detail ons in het oog. Het bedrijf toont namelijk de voorkant van de Magic 5 Pro in de video’s.

De voorkant heeft qua layout veel weg van de Honor Magic 4 Pro, met rechtsboven de hole-punch-notch met plaats voor twee sensors. De Honor Magic 5 Pro-renders tonen verder een scherm met afgeronde zijkanten en relatief dunne schermranden aan iedere zijde van het paneel. Of het om hetzelfde paneel gaat dat nu in de Magic 4 Pro steekt, is niet bekend.

Nietszeggende teaservideo’s

Terug naar de teaservideo’s, waarvan het eerste exemplaar de titel ‘Snapshot’ meekrijgt. Volgens de video kan het vlaggenschip razendsnel foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden. Zo’n claim is uiteraard lastig te verifiëren zonder vergelijkingsmateriaal; Honor legt niet uit hoe het tot dat resultaat is gekomen, bijvoorbeeld via welke cameramodi, en ook specifieke details van de lichtomstandigheden en camerasensoren worden achterwege gehouden.

Een tweede video van het Chinese smartphonemerk speelt eveneens in op de snelheid waarmee de telefoon foto’s maakt. ‘Snap the best side’ is weinigzeggend als titel, maar wijst erop dat de Magic 5 Pro door zijn snelheid ook bruikbare en scherpe foto’s kan maken van bewegende beeldelementen. Handig als je foto’s maakt tijdens sportwedstrijden of van vrienden die nogal eens in beweging blijven.

Honor gaat met zijn teaservideo’s ook in op de accuduur en schermkwaliteit van de smartphone. De video’s geven niet bijzonder veel informatie, en leggen uit dat de batterij langer moet meegaan dan bij de concurrentie en dat het scherm bijzonder helder kan. Exacte cijfers worden dus niet genoemd en zo blijft het dus koffiedik kijken voor wat betreft het toestel dat Honor komende week lanceert.

Lancering op 27 februari

Hoewel Honor claimt dat het scherm ontzettend helder kan, laat het details daarover in het midden. Neem de verhaallijnen dan ook gerust met een korrel zout. Op 27 februari lanceert Honor de Magic 5 Pro in Barcelona. Vanaf dat moment weten we dus pas écht hoe de details uitpakken en of Honor zijn claims dus waarmaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business