MediaMonkey is een gebruiksvriendelijke beheerder voor uw muziekcollectie, met vele handige opties.


MediaMonkey is een muziekbeheerder die om meerdere redenen interessant is om orde in uw muziekverzameling te scheppen. Om te beginnen kan hij overweg met zes verschillende audioformaten.

Met dit gebruiksvriendelijke programma kunt u bestanden beheren in de audioformaten Ogg, wma, MPC, FLAC, APE, wav en mp3. Wanneer u MediaMonkey voor het eerst opstart, vraagt de applicatie of u de harde schijf wilt scannen om alle ondersteunde digitale mediabestanden op te zoeken en toe te voegen aan de collectie.

[download_file]
Het programma kan muziekbestanden naar een ander formaat omzetten bij het synchroniseren met een draagbare muziekspeler. Handig als uw muziekcollectie liedjes bevat in een formaat dat uw speler weigert. U kunt in het programma ook muziek omzetten naar het FLAC-formaat, waarbij (in tegenstelling tot bijvoorbeeld mp3) niet aan audiokwaliteit wordt ingeboet.


Deze worden vervolgens gerangschikt op basis van de ID3-tag. Bestanden die niet zo’n ‘tag’ hebben, kunnen eenvoudig worden ingedeeld dankzij de Auto-Rename- en Auto-Tagopties. Wanneer u online bent, kan het programma zelf op zoek gaan naar informatie over de liedjes.

De ingebouwde muziekspeler past automatisch het geluidsvolume aan, zodat alle afgespeelde tracks ongeveer even hard klinken. MediaMonkey fungeert tevens als cd-ripper en cd-brandprogramma, ook voor mp3-cd’s.

De applicatie is bijzonder compleet, zeker gezien het feit dat hij gratis is te downloaden. Wie nog meer functionaliteit wil, kan MediaMonkey Gold aanschaffen voor 20 dollar. Als u tijdens de installatie ‘Nederlands’ kiest, zal de interface van MediaMonkey in die taal verschijnen.

De nieuwe versie 2.5.4 van MediaMonkey bevat een flink aantal bugfixes. Voor een compleet overzicht van alle veranderingen kunt u hier terecht.

Windows 98/Me/NT/2000/XP