Nieuws

Microsoft: Surface PC vóór 2011 in de huiskamer

Microsofts koffietafelcomputer, de Surface PC, was in eerste instantie bestemd voor de zakenwereld. Nu wil de softwarekolos binnen drie jaar een versie voor in de huiskamer hebben.

Dat zei Tom Gibbons, hoofd van de Specialized Devices and Applications-divisie tegen het zakelijke blad Fortune. Hij staat aan het hoofd van de ontwikkeling van de bijzondere touchscreencomputer, die bewegingen volgt met digitale camera’s onder het glas. “In een raamwerk van drie jaar zijn we zeker in staat om daar te komen”, zegt hij over het arriveren van een Surface PC voor consumenten. “ Als we sneller kunnen zijn, doen we het in minder tijd.”

Het voorlopige probleem, de hoge prijs van de koffietafel-pc, moet nog wel onder controle worden gebracht. De commerciële variant van de Surface PC kost tussen de vijf- en tienduizend dollar, geen kleine investering voor een thuisgebruiker. In het bedrijfsleven is er veel enthousiasme: volgens Gibbons zijn er al meer dan tweeduizend aanvragen binnengekomen.

Gibbons’ baas Steve Ballmer is iets voorzichtiger, maar hij bevestigt de opmerkingen: “We lopen onze neus achterna wat betreft de consumentenaandacht en zullen een aantal investeringen maken, waardoor de Surface een consumentenproduct wordt, en zullen ook het industriële ontwerp aanpassen”, zei hij.

businessconsumentenversieitprofessionalmicrosoftnieuwssurface

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals