Nieuws

Stevige Intel-resultaten opsteker voor VS

Intel geldt als een van de graadmeters van de IT-industrie. Goed nieuws is dan dat de chipfabrikant zeer positieve resultaten kan voorleggen, net op een moment dat de Amerikaanse economie het minder goed doet. Rivaal AMD kan spijtig genoeg niet hetzelfde zeggen.

Voor Intel waren de eerste drie maanden van 2008 qua omzet een recordkwartaal. 9,7 miljard dollar verdiende de chipfabrikant, wat zich vertaalt naar 1,4 miljard dollar winst. Dat winstcijfer had nog hoger kunnen liggen, ware het niet dat Intel meer belastingen dan verwacht moest betalen en aardig wat geld stopte in Numonyx: een nieuw flashgeheugenbedrijf dat Intel samen met STMicroelectronics heeft opgericht.

Opmerkelijk is dat Intel meer processors voor servers verkoopt. Die toename is wellicht ten nadele van AMD, dat de voorbije jaren net goed scoorde met zijn Opteron-chips. Maar dat tij is gekeerd, onder meer door de late introductie van de ‘Barcelona’-chips. Recent gaf het kleinere chipbedrijf aan dat de resultaten niet goed zijn. Wat dat concreet betekent, wordt pas donderdag duidelijk. AMD gaat wel al over tot het ontslag van tien procent van zijn werknemersbestand.

amdbusinessintelitresellerkwartaalresultatennumonyxopteron

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals