Nieuws

Intel maakt moederbord voor lichte desktops

Intel heeft op zijn Developer Forum (IDF) een nieuw moederbord voorgesteld. Het Intel Desktop Board D945GCLF2 mikt op lichte, goedkope desktops (ook wel nettops genoemd). Daarmee wil het bedrijf zich richten op de steeds groter wordende markt van lichte computers zoals de EBox van Asus.

Het moederbord ondersteunt de dualcore-versie van Atom, en heeft een systeembus van 533 MHz. Grafisch Er is tot 2 GB DDR SDRAM mogelijk (1 slot).

Verder kan het tot acht USB-poorten ondersteunen en is er één PCI-slot aanwezig, evenals twee SATA-aansluitingen en een IDE connector (voor twee aansluitingen).

De chipfabrikant wil het toestel vanaf september aanbieden en heeft naar eigen zeggen al een aantal geïnteresseerde computerbouwers.

Aanvankelijk waren minilaptops en lichte desktops bedoeld voor het onderwijs in derdewereldlanden, omdat ze zo goedkoop zijn. Nu de toestellen wereldwijd een immens succes blijken, verwacht Intel dat ze in de volgende twee tot vier jaar beter zullen verkopen dan de standaardproducten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business