Accenture haalt voor het eerste fiscaal kwartaal van 2009, dat afliep op 30 november 2008, een omzet van 6,002 miljard dollar. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel komt op 0,74 dollarcent, een stijging met 24 procent. De omzet uit consulting komt op 3,56 […]


Accenture haalt voor het eerste fiscaal kwartaal van 2009, dat afliep op 30 november 2008, een omzet van 6,002 miljard dollar. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel komt op 0,74 dollarcent, een stijging met 24 procent.

De omzet uit consulting komt op 3,56 miljard dollar, wat jaar op jaar een stijging is van 6 procent. Voor outsourcing komt dat op 2,36 miljard dollar, een groei van zeven procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

EMEA
Geografisch gezien ligt de grootste groei met elf procent in Noord- en Zuid-Amerika. Daar steeg de omzet tot 2,576 miljard dollar. In Azië komt dat op 570 miljoen dollar, wat een stijging is van 22 procent. In de EMEA-regio dalen de netto-inkomsten licht van 2,883 miljard dollar (1e kwartaal 2008) naar 2,873 miljard dollar. Al meldt het bedrijf wel dat dat een winst van vier procent is, omgerekend in de lokale munteenheden.


“We zijn heel blij met onze sterke prestaties uit het eerste kwartaal,” zegt CEO William D. Green, “Zeker gezien de macro-economische omgeving. De vraagpatronen veranderen maar blijven heel actief en positief. We hebben de inkomstengroei tot het uiterste gedreven door onze operationele marge met zeventig basispunten uit te breiden en met een uitstekende winst per aandeel.”

Vooruitzichten
Voor de rest van het fiscale jaar 2009 past Accenture zijn vooruitzichten aan, naar eigen zeggen om zich aan te passen aan buitenlandse wisselkoersen en de voortdurende marktonzekerheid. Daarom verwacht het in het tweede kwartaal een omzetdaling van acht tot tien procent. Wel verwacht het bedrijf een hogere operationele marge voor het hele jaar omwille van zijn sterk kostenmanagement.